Auttamaan Kuulo- ja tukikoirapäivään 28.10.?

Haluaisitko tulla auttamaan Kuulo- ja tukikoirapäivään Helsinkiin lauantaina 28.10.? Tarvetta olisi lipunrepijälle tai parille ja kalentereiden myyjälle! Lippuja revitään vain ennen tapahtumaa, kalentereita myydään ennen tapahtumaa ja tauolla. Tehtäviä voi vaihdella.

Vapaaehtoiset saavat tietenkin osallistua tapahtumaan maksutta sekä tapahtumalippuun kuuluvan kahvituksen. Lisäksi voimme antaa jälkikäteen työtodistuksen vapaaehtoistyöstä.

lisätiedot: järjestösihteeri Tiina Vanhanen, FB: Tiina Koiratukena, sähköposti: info@koiratukena.fi

 

28.10.2017 mainoskuva

Ympäristötesti Joensuussa 25.11., ilmoittaudu viimeistään 12.11.

Joensuun keskustassa pidetään ympäristötesti lauantaina 25.11.2017. Kellonajat sovitaan erikseen.

Ilmoittautumiset sähköpostitse viimeistään sunnuntaina 12.11.:  info@koiratukena.fi
Ilmoittautumiset kuitataan. Mukaan mahtuu rajallinen määrä koirakoita.

 

Mukaan voivat ilmoittautua uudet koirakot, joille kouluttaja on suositellut osallistumista, sekä ID-kortin uusijat. ID-kortit ovat voimassa kaksi vuotta, ja uusimisen edellytyksenä on ympäristötestin suorittaminen. Kun testi on suoritettu vuoden 2017 aikana, se on voimassa vuoden 2019 loppuun.

kuvituskuva. Kuvassa käsi, joka pitelee kahvimukia ja kansiota, jossa on Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n logo. Päällä teksti, jossa on tapahtuman päivämäärä ja ilmoittautumistiedot.

 

 

 

Syystiedote 2017

Syksyinen tervehdys!

Taas on aika kausitiedotteen! Kausitiedotteemme on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä sähköinen uutiskirje, jossa tiivistämme yhdistyksen kulumiset tiukaksi paketiksi. Tällä kertaa muun muassa kerrotaan uudesta verkkokaupasta ja etsitään Vuoden vapaaehtoista ja Vuoden koirakkoa.

Seuraava kausitiedote tulee talvella. Muuten toimintaamme voi seurata nettisivuilta (www.koiratukena.fi) ja Facebook-seinältämme (Suomen kuulo- ja tukikoirat ry) sekä Instagramissa ja Twitterissä (molemmissa @koiratukena).

Tiedotteemme voi  tilata tai tilauksen perua omilla lomakkeillaan.

Terveisin,
Järjestösihteeri Tiina
tiina@koiratukena.fi
Facebook: Tiina Koiratukena

Ajankohtaista

 

Kuulo- ja tukikoirapäivä 28.10.

Koira oppii – oppiiko ihminen? Onko olemassa vaarallisia koiria?

Luentoja koiranomistajille, arpajaiset, tietoa Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:stä — Kuulo- ja tukikoirapäivässä 28.10. on vaikka mitä! Ostamalla lipun myös tuet yhdistyksemme toimintaa.

Kuulo- ja tukikoirapäivässä luennoi eläinlääkäri, ELT Merja Hellemann. Hellemannilla on vuosikymmenten kokemus koiramaailmasta ja eläinten kouluttamisesta.

PAIKKA: Valkea talo, Ilkantie 4, Helsinki
AIKA: 28.10.2017 klo 12-15

Lue lisää

Ehdota Vuoden vapaaehtoista ja Vuoden koirakkoa 1.10. mennessä

Nyt on taas aika ehdottaa Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n Vuoden vapaaehtoista ja Vuoden koirakkoa 2017! Voit ehdottaa molempia tai vain toista, ja antaa halutessasi perusteluja. Ehdotuksia kerätään 1.10. asti. Voit antaa ehdotuksesi verkkolomakkeella tai sähköpostitse info@koiratukena.fi

Tämän jälkeen yhdistyksen hallitus päättää, keille nämä arvonimet tänä vuonna annetaan! Valitut kutsutaan kunniavieraiksi Kuulo- ja tukikoirapäivään 28.10. (Valkea talo, Helsinki) ja palkitaan siellä.

Verkkokauppa avattu, kalenteri myynnissä!

Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n seinäkalenteri 2018 on nyt myynnissä! Kalenteri on yhdistyksemme ensimmäinen, ja se on toteutettu kuulokoirien juhlavuoden 2017 kunniaksi.

Joka kuukauden kohdalla esitellään yksi yhdistyksemme kautta koulutuksessa nyt oleva tai aiemmin ollut koira. Samalla kerrotaan koirien tehtävistä. Kalenteriin on merkitty pyhäpäivät punaisella.

Hinta on 10 e/kpl yhdistyksen jäsenille ja 12 e/kpl muille. Lisäksi hintaan lisätään postitettaessa postimaksut. Kalenteria voi ostaa verkkokaupastamme ja tapahtumistamme. Kalenteria tukee Nutrolin. Kalenterin myyntivoitot käytetään yhdistyksen toimintaan.

Tulevaa

Mukaan Koiramessuille 8.–10.12.2017

Koiramessut järjestetään tänä vuonna kolmipäiväisinä, 8.–10.12.2017. Suomen kuulo- ja tukikoirat ry osallistuu messuille omalla tiskillään Kennelliiton hyötykoira-alueella. Paikka on Helsingin Messukeskus.

Mukana menossa on perjantaista sunnuntaihin ainakin järjestösihteeri Tiina, ja joukko vapaaehtoisia koirien kanssa tai ilman. Koirat voivat olla mitä vaan, valmiita tai koulutuksessa! Paikalla ollaan parin tunnin vuoroissa (Tiina lähes koko ajan). Vapaaehtoiset pääsevät maksutta alueelle osallistumispäivänä.

Laitathan päivät jo kalenteriisi! Lisätietoja tulossa lähempänä.

Asiakkaiksi hakevat

Asiakasvalintoja tehdään tammi-helmikuussa hakemusten ja haastattelujen perusteella. Asiakashaastatteluja tehdään tammikuussa, ja asiasta ilmoitetaan hakijoille. Osa asiakashaastatteluista tehtiin jo syysleirillä.

Keistä Vuoden koirakko ja Vuoden vapaaehtoinen?

Nyt on taas aika ehdottaa Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n Vuoden vapaaehtoista ja Vuoden koirakkoa 2017! Voit ehdottaa molempia tai vain toista, ja antaa halutessasi perusteluja. Ehdotuksia kerätään 1.10. asti. Voit antaa ehdotuksesi verkkolomakkeella tai sähköpostitse info@koiratukena.fi

Tämän jälkeen yhdistyksen hallitus päättää, keille nämä arvonimet tänä vuonna annetaan! Valitut kutsutaan kunniavieraiksi Kuulo- ja tukikoirapäivään 28.10. (Valkea talo, Helsinki) ja palkitaan siellä. Tarvittaessa palkinnot voidaan postittaa.

Vuoden vapaaehtoinen voi olla kuka tahansa yhdistyksen eteen vapaaehtoisena aikaansa ja panostaan antanut henkilö. Vuoden koirakko voi olla mikä tahansa tänä vuonna jollain tavalla kunnostautunut yhdistyksen kautta valmistunut tai koulutuksessa oleva koirakko.

Ketkä ansaitsevat sinusta erityisesti kiitoksia tänä vuonna?

Ehdota
Kuva: Minna Tallberg

Kuvituskuva. Iso musta koira ja pieni harmaa koira nuuhkivat toisiaan.

Anna palautetta syysleiristä 2017!

Syysleiri oli ja meni, huh huh! Koiria oli yhteensä 23, ihmisiä lähes viisikymmentä. Olitko leirillä vapaaehtoisena tai osallistujana? Miten homma sinusta meni? Missä voisimme parantaa?

Palutetta voi antaa nimettömästi palautelomakkeella syyskuun loppuun saakka. Kaikki palaute on todella arvokasta! Esimerkiksi tällä leirillä kokeiltiin uutta ryhmäjakoa, jota oltiin toivottu. Lisäksi eläinfysioterapeutin esittely oli toivottua ohjelmaa. Kaikkea emme aina keksi itse! Miten voisimme tehdä ensi leiristä paremman? Olivatko kaikki ratkaisut hyviä?

Palautelomake

Kuva: Jasmin Pyykkö

Kuvituskuva. Heeleri lipoo huuliaan nurmikolla, päällä koulutusliivit. Taustalla vasemmalla keltainen rakennus, taustalla keskellä ja vasemmalla ihmisiä ja koiria.

Kalenteri 2018 nyt myynnissä!

Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n seinäkalenteri 2018 on nyt myynnissä! Kalenteri on yhdistyksemme ensimmäinen, ja se on toteutettu kuulokoirien juhlavuoden 2017 kunniaksi.

Joka kuukauden kohdalla esitellään yksi yhdistyksemme kautta koulutuksessa nyt oleva tai aiemmin ollut koira. Samalla kerrotaan koirien tehtävistä. Kalenteriin on merkitty pyhäpäivät punaisella.

Hinta on 10 e/kpl yhdistyksen jäsenille ja 12 e/kpl muille. Lisäksi hintaan lisätään postitettaessa postimaksut. Kalenteria voi ostaa verkkokaupastamme ja tapahtumistamme. Kalenteria tukee Nutrolin. Kalenterin myyntivoitot käytetään yhdistyksen toimintaan.

SKTY ry kalenteri 2018 (kansikuva)

 

Kuulo- ja tukikoirapäivä 28.10. — Koira oppii, oppiiko ihminen?

mainosbanneri. Vasemmalla teksti: Kuulo- ja tukikoirapäivä 28.10. Valkea talo Helsinki. Keskellä ylöspäin katsova länsigöötanmaanpystykorva, jolla on kuulokoiran merkki. Vasemmalla teksti "Lipunmyynti verkkokauapassa"

 

OSTA LIPPU
(Jäsenet 15 e/hlö, muut 25 e/hlö)

 

Koira oppii – oppiiko ihminen? Entä onko olemassa vaarallisia koiria?

Luentoja koiranomistajille, arpajaiset, tietoa Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:stä — Kuulo- ja tukikoirapäivässä 28.10. on vaikka mitä! Ostamalla lipun myös tuet yhdistyksemme toimintaa ja tätä kautta kuulo- ja tukikoirien koulutusta.

Kuulo- ja tukikoirapäivässä luennoi eläinlääkäri, ELT Merja Hellemann. Hellemannilla on vuosikymmenten kokemus koiramaailmasta ja eläinten kouluttamisesta. Tällä kokemuksella hän pitää tilaisuudessa kaksi luentoa:

1) Vanhakin koira oppii uusia temppuja – mutta opiiko ihminen?
Eli mitä ajattelen suomalaisesta koiramaailmasta 50 vuoden ammatti- ja harrastuskokemuksen pohjalta

Käsityksemme koirista, niiden käyttäytymisestä ja kouluttamisesta ovat muuttuneet vuosikymmenten aikana radikaalisti. Mitä tavallinen koiranomistaja voi oppia näistä muutoksista? Pohjaavatko käsitykset kokemuksiin, tutkimuksiin vai ennakkoluuloihin?

 

2) Onko vaarallisia koiria, onko vaarallisia koirarotuja? 
Mitä tehdään jos koira on ympäristölleen vaarallinen

Miten eri Euroopan maissa suhtaudutaan koiriin ja niiden vaarallisuuteen? Millaisia toimenpiteitä omistajilta vaaditaan, ja mitä voisimme tästä oppia?


OHJELMA

11.30
ovet auki (Valkean talon pääovet, Ilkantie 4)
12.00
Yhdistyksen tervehdys. Merja Hellemann luennoi (auditorio)
13.00-13.30
kahvitauko (kahvi ja pulla sisältyvät hintaan)
Myynnissä yhdistyksen tuore seinäkalenteri ja arpajaislippuja
13.30-15.00
Vuoden koirakon ja Vuoden vapaaehtoisen julistus sekä valmistuneiden koirien kukitus.
Merja Hellemann luennoi.
Arpajaiset.
15.30 ovet suljetaan


LIPUT

Tavallinen lippu 25 euroa
Jäsenlippu 15 euroa (Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n varsinaiset, perhe- ja kannatusjäsenet)
Lipunmyynti ennakkoon verkkokaupassamme

(Saat heti sähköpostiisi kuittauksen, ja muutaman arkipäivän kuluessa myös PDF-muotoisen lipun)

Ovelta saa lippuja klo 11.30 alkaen, jos lippuja riittää.

Tapahtumasta saadut voitot käytetään yhdistyksen toimintaan.
Verkkokaupasta voit myös ostaa etukäteen yhdistyksemme tuotteita, kuten seinäkalenterin vuodelle 2018 sekä joulukortteja. Merkitse silloin toimitustavaksi Nouto tapahtumasta ja kirjoita tilausta tehdessäsi Lisätietoja-kenttöän, että haluat noutaa tuotteet Kuulo- ja tukikikoirapäivästä. Tuotteita on myös myynnissä paikan päällä käteisellä (korttimaksut vain verkkokaupan kautta).


TULKKAUS JA ESTEETTÖMYYS

– Tapahtumaan on tilattu kirjoitustulkkaus yleisölle
– Muista tulkkaustarpeista kannattaa lähettää sähköpostia yhdistykselle osoitteeseen info@koiratukena.fi, jotta tulkkauksen käyttäjät voivat tarvittaessa jakaa tulkkeja.
– Henkilökohtaiset avustajat ja tulkit maksutta (pyydämme ilmoittamaan heistä etukäteen mm. paloturvallisuuden takia)

– Tilassa on induktiosilmukka
– Tapahtumapaikka Valkean talon auditorio on esimerkiksi pyörätuolinkäyttäjälle esteetön ja autolla on mahdollista saapua aulan ulko-ovelle saakka

– Avustavat koirat (esim. kuulokoira, opaskoira, tukikoira, hypokoira jne.) ovat tervetulleita
– Avustavaksi koiriksi koulutuksessa olevat koirat ovat myös tervetulleita
– Lemmikkikoirat pyydämme jättämään kotiin

Syysleirin ohjelma julkaistu

Syysleirin 2017 ohjelma on nyt lähetetty kaikille ilmoittautuneille sähköpostitse. Tarkistathan tarvittaessa roskapostikansiosi.

Lasku lähetetään maanantaina 21.8. sähköpostitse. Sen eräpäivä on ennen leiriä, mutta asia on tarvittaessa neuvoteltavissa.

Huom! Leirille tulee tuoda omat lakanat ja pyyhkeet.

Kysymykset: info@koiratukena.fi

Kuvassa ruutukaappaus PDF-tiedostosta. Tiedostossa on leiriohjelma, joka on jaettu eri värisiin osiin.

Lue Kuulo- ja tukikoiralehtiä verkossa!

Kuvituskuva. Kuulo- ja tukikoiralehden 1-2016 kansi. Kuvassa kaksi kuulokoiraa: etualalla bostoninterrieri, takana isompi musta koira.Vanhoja kuulo- ja tukikoiralehtiä on nyt helppo lukea Issuu-verkkopalvelussa! Kuulo- ja tukikoiralehti on muutaman kerran vuodessa ilmestyvä Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n julkaisu. Lehdessä julkaistaan muun muassa kuulo- ja tukikoirien kuulumisia, koiraonomistajille hyödyllisiä artikkeleita sekä yhdistyksen uutisia.

Lehti tehdään pääasiassa vapaaehtoisvoimin.  Vuonna 2017 se ilmestyy kahdesti, seuraavan kerran marraskuussa. Kiinnostaisiko sinua kirjoittaa lehteen tai lähettää kuvia? Lehteen on tulossa jo juttuja, mutta mukaan myös mahtuu hyvin! Materiaalien viimeinen jättöpäivä on 26.9.  Ota yhteyttä! info@koiratukena.fi

Lehti ilmestyy jatkossakin myös paperisena, ja se postitetaan yhdistyksen jäsenille, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Verkkoversiota voit lukea täällä:

Uusin lehti