TÄYNNÄ! Vapaaehtoiseksi Eläinystäväni-tapahtumaan 21.-22.4.

Elainystavani18_OlemmeMukana_300x300Muokkaus 19.4.: Vapaaehtoiset ovat löytyneet, kiitos ilmoittautuneille! Nähdään messuilla!

———————-

Suomen kuulo- ja tukikoirat ry on mukana Eläinystäväni-tapahtumassa Helsingin messukeskuksessa 21.-22. huhtikuuta. Haluaisitko olla mukana vapaaehtoisena?

Ohjelmassa on meidän esitteidemme ja mahdollisesti sponsoreidemme tuotteiden jakoa, työstämme kertomista ja tuotteidemme myyntiä. Tiskillä ollaan parin tunnin vuoroissa siihen pyrkien, ettei kukaan ole yksin. Messut ovat auki yleisölle la klo 9-18 ja su klo 9-17.

Tapahtumassa on mukana pisteestämme vastaava järjestösihteeri Tiina Vanhanen, joka perehdyttää tehtävään sekä etukäteen sähköpostitse että paikan päällä.

Alueelle päästäksesi saat tietenkin kulkuluvan, jolla voit sitten liikkua alueella rauhassa loppupäivän (tai ennen vuoroasi pisteellämme, jos tulet aikaisin).

Vapaaehtoisena autat meitä levittämään tietoisuutta toiminnastamme ja keräämään varoja. Samalla myös tapaat muita vapaaehtoisia ja koirien käyttäjiä kasvotusten!

Ota yhteyttä

Tiina Vanhanen
tiina@koiratukena.fi
040 5007 347

Kevättiedote 2018

Taas on aika kausitiedotteen!

Ei turhaan ole suomen kielessä ilmaisua “kevättalvi”. On meillä hanget korkeat nietokset, mutta kalenterin mukaan on aika lähettää kevättiedote. Tuumasta siis toimeen!

Kausitiedotteemme on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä sähköinen uutiskirje, jossa tiivistämme yhdistyksen kulumiset tiukaksi paketiksi.

Seuraava kausitiedote julkaistaan kesällä. Muuten toimintaamme voi seurata nettisivuilta (www.koiratukena.fi) ja Facebook-seinältämme (Suomen kuulo- ja tukikoirat ry) sekä Instagramissa ja Twitterissä (molemmissa @koiratukena).

Tiedotteemme voi  tilata tai tilauksen perua omilla lomakkeillaan.

Järjestösihteeri Tiina
tiina@koiratukena.fi
Facebook: Tiina Koiratukena

 Kuvassa taustalla ruskea seinä, maassa lunta. Seinän edessä seisoo ihminen tummissa vaatteissa, hänestä näkyy jalat ja osa torsoa. Vieressä seisoo vaaleanruskea koira, joka katsoo ylös kohti ihmistä. Koiralla on vihreät liivit.
Kuva: Melina Mattila

Ajankohtaista

Jäsenmaksun eräpäivä 14.4.

Jäsenmaksu vuodelle 2018 maksetaan yhdistyksen tilille 14.4.2018 mennessä
Nordea IBAN FI15 2044 1800 0157 88
BIC NDEAFIHH
Viestikenttään: jäsenmaksu 2018, Jäsenen Nimi

Kannatusjäsen                  25 e
Varsinainen jäsen             20 e
Perhejäsen*                       5 e

*perhejäsen: samassa osoitteessa asuu varsinainen jäsen tai kannatusjäsen

Uusille jäsenille liittymislahjaksi seinäkalenteri 2018

Etkö vielä ole jäsen, mutta haluaisit liittyä? Täytäthän lomakkeen
Huhtikuun alusta alkaen uudet jäsenet saavat liittymislahjaksi yhdistyksen vuoden 2018 kalenterin! Kalenteria jaetaan uusille asiakkaille ja myydään verkkokaupassamme niin kauan kuin kalentereita riittää.

Jutut ja kuvat kevätkauden lehteen viimeistään 6.5.

Kiinnostaisiko sinua lehteen kirjoittaminen? Onko sinulla ja koirallasi vaikka harrastus, josta haluaisit kirjoittaa? Tai haluaisitko jakaa kokemuksiasi? Teksti voi olla julkaistu myös aiemmin vaikka omassa blogissasi. Myös esimerkiksi valokuvat, piirrokset, koiranruokareseptit, sarjakuvat, ynnä muut ovat tervetulleita. Lue lisää

Mitä teillä harrastetaan?

Valtakunnallisen koiranpäivän 24.4. teema on tänä vuonna harrastaminen. Mitäs kaikkea asiakkaamme harrastavat koiriensa kanssa? Lyhyitä tekstejä kerätään verkkosivuille ja lehteen!

Lue lisää

Tulevaa

Kiva Koirakansalainen osaksi testausta

Valmistuakseen kuulo- tai tukikoiriksi Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n kautta koiran täytyy läpäistä yhdistyksen ympäristötesti. Nykyistä testiä ollaan nyt uudistamassa, ja uudistettu testi tulee käyttöön vuonna 2019. Vielä vuoden 2018 ajan käytössä on nykyinen testi.

Yhdistyksen asiakkaaksi pääsyn vaatimuksiin lisätään vuodesta 2020 alkaen Kiva Koirakansalainen -testin suorittaminen.

Vuonna 2019 eletään käytöstestauksen siirtymävaihetta. Vuonna 2019 koulutuksessa olevat koirat – niin aiemmin aloittaneet kuin vuonna 2019 aloittavat – suorittavat sekä Kivan Koirakansalaisen että yhdistyksen oman testin  ennen valmistumista. Testin voi suorittaa myös ennen vuotta 2019.

Lue lisää

Syysleiri 21.-23.9.2018

Yhdistyksen vuoden 2018 syysleiri pidetään 21.-23.9. Paikkaa etsitään ja tietoja päivitetään verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan asian edetessä. Leirille ovat tervetulleita kaikki yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneet. Samalla se on kuulo- tai tukikoiran koulutukseen kuuluva 2. koulutusviikonloppu. Niille, joilla syysleiri liittyy koulutukseen tai koulutukseen hakemiseen, lähetetään sähköpostitse erillisiä tiedotteita järjestelyjen edetessä.

Seinäkalenteria kootaan taas

Vuodelle 2019 suunnitellaan taas seinäkalenteria. Kuvia nykyisistä, tulevista ja menneistä kuulo- ja tukikoirista sekä ääni- ja tukiapulaisista kannattaa ruveta jo keräämään! Kuvia toivotaan elokuuhun mennessä. Lue lisää

Menneitä

Asiakasvalinnat 2018

Vuodelle 2018 saimme ennätyksellisen paljon asiakashakemuksia kuulo- tai tukikoiran koulutukseen – yli 20. Mukana oli paljon mahtavia koiria ja motivoituneita ihmisiä. Resurssien puitteissa uusiksi asiakkaiksi voitiin ottaan 12 uutta koirakkoa. Monia koirakoita jouduimme jättämään jonoon ensi vuodelle.

Uusien asiakkaiden koulutus alkoi tuttuun tapaan koulutusviikonlopulla 9.–11.3., nyt Partaharjun toimintakeskuksessa.

Naksutin verkkokaupassa

Verkkokauppaamme on tullut yhdistyksen logolla varustettuja naksuttimia! Naksuttimella annat koiralle palautetta nopeasti ja napakasti. Hinta 6 e + toimituskulut. Ostamalla verkkokauppamme tuotteita tuet toimintaamme. Lue lisää

Vuosikokouksessa 25.2. valittiin uusi hallitus

Vuoden 2018 hallitus jatkaa lähes samalla kokoonpanolla kuin viime vuonna. Uutena kasvona hallituksessa aloitti Outi Siirtola. Lue lisää

Mediassa

Tälle palstalle keräämme hiljattain ilmestyneitä kuulo- ja tukikoira-aiheisia juttuja mediasta. Olitko paikallislehdessä? Kerro siitä! info@koiratukena.fi

Loppukevennys

Tulipa kevättiedotteeseen taas monta asiaa ja kalenteriin laitettavaa päivämäärää! Mallia kalenteriin merkkailuun voi ottaa Fingerporista. Tai sitten ei.
Fingerpori 28.3. (Helsingin Sanomat)

Mitä kuulo- ja tukikoirat harrastavat? Kerro meille!

Valtakunnallista koiranpäivää vietetään taas 24.4. Suomen Kennelliitto on julistanut tämän vuoden teemaksi on “Koiraharrastus yhdistää”. Teemalla halutaan muistuttaa yhdessä tekemisen tuomasta hyvinvoinnista niin koiralle kuin ihmisellekin.

Myös monet kuulo- tai tukikoirat sekä sellaisiksi koulutuksessa olevat harrastavat kaikenlaista. Lehdessämme olemme esitelleet kaikkea koiratanssista hukkahajuihin. Seuraava lehtemme ilmestyy sopivasti touko-kesäkuussa, ja siihen haluaisimme kerätä kuvia ja pieniä tarinoita siitä, missä kaikissa puuhissa yhdistyksemme koulutuksessa nyt tai aiemmin olleita koiria nähdään!

22.4. mennessä lähetetyt kuvat, videot ja kertomukset julkaistaan täällä verkkosivuillamme tarpeen mukaan lyhennettyinä ja myöhemmin lehdessä. Viimeistään 6.5. lähetetyt materiaalit ehtivät vielä lehteen.

Jos lähetät materiaalia, kerrothan ainakin tämän: koiran nimi ja rotu, mitä harrastaa, kauanko on harrastanut, kuka on ottanut valokuvan koirasta, ja saako kuvaajan ja tekstin kirjoittajan nimet julkaista (voidaan myös lyhentää, esim. Matti Meikäläinen –> Matti M. tai M.M.)

info@koiratukena.fi

Koira, jolla on päässä Hyvärilä-pipo
Kuva: Suomen kuulo- ja tukikoirat ry

Jäsenmaksu 2018

SKTY FB kansi(1)

Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n jäsenenä tuet yhdistyksemme toimintaa ja tavoitteita. Järjestämme kuulo- ja tukikoirien koulutustukea ja testausta sekä kuulo- ja tukikoirien käyttäjien edunvalvontaa ja vertaistukea. Koulutustoimintamme toteutuu pääasiassa Veikkauksen tuotoilla, mutta pienelle yhdistyksellemme myös jäsenmaksut ovat tärkeitä.

Kiitos, että olet mukana.

Jos olet jo maksanut jäsenmaksun, voit jättää saamasi sähköpostin huomiotta.

Jäsenmaksu vuodelle 2018 maksetaan yhdistyksen tilille 14.4.2018 mennessä
Nordea IBAN FI15 2044 1800 0157 88
BIC NDEAFIHH
Viestikenttään: jäsenmaksu 2018, Jäsenen Nimi

Kannatusjäsen                  25 e
Varsinainen jäsen             20 e
Perhejäsen*                       5 e

*perhejäsen: samassa osoitteessa asuu varsinainen jäsen tai kannatusjäsen

Etkö vielä ole jäsen, mutta haluaisit liittyä? Täytäthän lomakkeen

 

Lähetämme jäsenillemme lehden kahdesti vuodessa. Sähköpostitse lähetämme uutiskirjeen neljästi vuodessa ja satunnaisia muita tiedotteita.

Jäsenenä saat myös jäsenetuja: saat alennuksia yhdistyksemme tapahtumien osallistumismaksuista, verkkokauppamme valikoiduista tuotteista sekä Koirakoulu Vainuvoiman, Koirapalvelu Vihmerän ja Koirakoulu Vision palveluista. Ilmoitamme ajankohtaisista eduista verkkosivuillamme, lehdessä ja sähköpostitse.

 

Lisätietoja antaa
Järjestösihteeri Tiina Vanhanen // tiina@koiratukena.fi // 040 5007 347

 

Meidät löydät myös verkosta

www.koiratukena.fi
Facebook: Suomen kuulo- ja tukikoirat ry
Twitter: @koiratukena
Instagram: @koiratukena

Ympäristötestaus ja asiakasvalinnat uudistumassa

Valmistuakseen kuulo- tai tukikoiriksi Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n kautta koiran täytyy läpäistä yhdistyksen ympäristötesti. Testissä koira liikkuu omistajansa kanssa kaupungilla ja muun muassa matkustaa julkisella liikennevälineellä ja vierailee kahvilassa.

Yhdistyksen nykyistä testiä (PDF) ollaan nyt uudistamassa, ja uudistettu testi tulee käyttöön vuonna 2019. Vielä vuonna 2018 käytössä on nykyinen testi.

Yhdistyksen asiakkaaksi pääsyn vaatimuksiin lisätään vuodesta 2020 alkaen Kiva Koirakansalainen -testin suorittaminen. Päätöksen taustalla vaikuttavat kasvaneet hakijamäärät ja kouluttajien resurssien kohdistaminen paremmin itse ääni- tai tukityöskentelyyn. Lisäksi Kiva Koirakansalainen antaa hyvän pohjan yhdistyksen ympäristötestin suorittamiseen.

Vuonna 2019 eletään käytöstestauksen siirtymävaihetta. Vuonna 2019 koulutuksessa olevat koirat  niin aiemmin aloittaneet kuin vuonna 2019 aloittavat – suorittavat sekä Kivan Koirakansalaisen että yhdistyksen oman testin  ennen valmistumista. Testin voi suorittaa myös ennen vuotta 2019.

Kivaa Koirakansalaista järjestävät monet yhdistykset eri puolilla Suomea ja ympäri vuoden. Jatkossa myös Suomen kuulo- ja tukikoirat ry voi järjestää näitä testejä. Suoritukseksi kelpaa skannattuna tai postitse lähetetty kopio minkä tahansa järjestäjän Kiva Koirakansalainen -testistä saadusta todistuksesta.

Tiedustelut: info@koiratukena.fi

001-SKTY-iso-logo

 

Syysleiri 21.-23.9.2018

Yhdistyksen vuoden 2018 syysleiri pidetään 21.-23.9. jossain päin läntistä Suomea – missä tahansa käsivarresta etelärannikolle. Paikkaa etsitään ja tietoja päivitetään verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan asian edetessä.

Leirille ovat tervetulleita kaikki yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneet. Samalla se on kuulo- tai tukikoiran koulutukseen kuuluva 2. koulutusviikonloppu.

Kuvituskuva. Pihlajanmarjoja.

Kalenteria kootaan taas!

Tälle vuodelle 2018 julkaisimme syksyllä seinäkalenterin. Kalenteri on ollut yhdistyksen hauska yhteinen projekti ja verkkokauppamme myyntimenestys! Tästä innostuneena seuraavaa kalenteria suunnitellaan taas ensi vuodelle 2019. Kalenteri vuodelle 2018 on verkkokaupassamme myynnissä niin kauan kuin kalentereita riittää, nyt alennettuun hintaan.

Kuvia toivotaan elokuuhun mennessä. Jos siis haluat oman koirasi mukaan, kannattaa kuvia ruveta ottamaan vuoden mittaan, jotta saamme kuvia eri säissä, sisällä ja ulkona! Kalenteri julkaistaan taas syksyllä, jotta se ehtii myyntiin syysleirille.

Kuulo- ja tukikoirakalenterissa nostetaan joka kuukausi esiin eri koira, joka on ollut yhdistyksemme piirissä koulutuksessa. Koira voi olla valmistunut, koulutuksessa, kuulo- tai tukikoira, ääni- tai tukiapulainen, uusi tuttavuus meille tai jo joukostamme poistunut. Kalenterin myynnillä halutaan kerätä yhdistykselle varoja ja nostaa tietoisuutta kuulo- ja tukikoirista.

Toivomme kuvia ja pieniä esittelyjä koirista, esimerkiksi:
“Musti, kuulokoira, dalmatialainen. Musti tykkää uimisesta ja makkarasta. Mustista tuli kuulokoira vuonna 2010.”

Koiran tulee pitää kuvissa kuulo- tai tukikoiran merkkejä tai koulutusliivejä. Kuvien tulee olla vaakatasossa. Julkaisemme kuvan yhteydessä kuvaajan nimen, ellei toisin toivota. Kerrothan samalla, saako yhdistys käyttää kuvaa muussa viestinnässään. Jos kuva julkaistaan, omistaja saa kalenterin kiitokseksi maksutta.

Kalenterissa voi mahdollisesti olla myös maksettua mainossisältöä painokulujen kattamiseksi kokonaan tai osittain. Näin pyrimme varmistamaan, että kalenterin myyntituotot menevät mahdollisimman suurilta osin yhdistyksen toimintaan.

Kuvat ja tekstit toivotaan 1.8. mennessä osoitteeseen: info@koiratukena.fi

Kalenterin kansi vuodelta 2018

SKTY ry kalenteri 2018 (kansikuva)

Jutut ja kuvat kevätkauden lehteen viimeistään 6.5.2018

Yhdistyksen lehti ilmestyy tänäkin vuonna kahdesti, seuraavan kerran touko-kesäkuussa. Kuulo- ja tukikoiralehdessä julkaistaan julkaistaan yhdistyksen tiedotteita, koirien kuulumisia, reportaaseja ja vinkkejä koira-arkeen. Lehti toteutetaan pääasiassa vaaehtoisvoimin. Lehti lähetetään painettuna yhdistyksen jäsenille, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Myöhemmin se julkaistaan myös netissä. Lisäksi yksittäisiä juttuja voidaan sovitusti julkaista täällä verkkosivuillamme.

Kiinnostaisiko sinua lehteen kirjoittaminen? Onko sinulla ja koirallasi vaikka harrastus, josta haluaisit kirjoittaa? Tai haluaisitko jakaa kokemuksiasi? Teksti voi olla julkaistu myös aiemmin vaikka omassa blogissasi. Myös esimerkiksi valokuvat, piirrokset, koiranruokareseptit, sarjakuvat, yms. ovat tervetulleita. Lehdessä voi käyttää suomea, ruotsia ja englantia. Viittomakielisiä videoita voidaan julkaista yhdistyksen blogissa ja laittaa lehteen maininta aiheesta. Myös toiveita jutuista voi esittää, vaikkei itse haluaisi lehteen kirjoittaa.

Kaikki seuraavan lehden jutut tulee toimittaa järjestösihteeri Tiina Vanhaselle viimeistään sunnuntaina 6.5. sähköpostitse: info@koiratukena.fi

Oikoluemme jutut. Lehden päätoimittaja ja taittaja on Jasmin Pyykkö. Lehdessä voi myös olla ostettua mainossisältöä.

Kuvituskuva. Kuulo- ja tukikoiralehden 1-2016 kansi. Kuvassa kaksi kuulokoiraa: etualalla bostoninterrieri, takana isompi musta koira.

Timo Heino siirtyy hallituksesta, Tuulia Sundgren varapuheenjohtajaksi

Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n vuosikokous 2018 pidettiin sunnuntaina 25. helmikuuta Valkeassa talossa. Teknisten ongelmien takia etäyhteys ei toteutunutkaan, mutta muuten kokous sujui normaalisti.

Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi yhdistyksen pitkäaikainen jäsen Heikki Niemi. Hänen johdollaan käsiteltiin sääntömääräiset asiat, kuten vahvistettiin tilinpäätös ja toimintasuunnitelma sekä myönnettiin vuoden 2017 hallitukselle vastuuvapautus. Kokouksessa käsitellyt  asiat ja dokumentit löytyvät sivuiltamme.

Vuosikokouksessa myös valitaan aina uusi hallitus alkaneelle vuodelle. Yhdistyksen sääntöjen mukaisesti puheenjohtaja valitaan vuodeksi kerrallaan ja hallituksen jäsenet ja varajäsenet kahdeksi vuodeksi. Hallituksessa tulee olla kerrallaan kuusi jäsentä, joista kolme on vuorovuosina erovuorossa. Varajäseniä on kaksi, hekin ovat vuorotellen erovuorossa.

Puheenjohtajaksi vuodelle 2018 valittiin yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Kristiina Torp. Hallituksen erovuoroisista varsinaisista ja varajäsenistä kaikki muut paitsi Timo Heino aloittivat uudet kaksivuotiskaudet. Varapuheenjohtajaksi Heinon Tilalle tuli Tuulia Sundgren, joka on toiminut aiemmin myös yhdistyksen puheenjohtajana. Hallituksen uudeksi jäseneksi kaksivuotiskaudelle tuli Outi Siirtola. Muina hallituksen jäseninä vuonna 2018 jatkavat Hanna Pekkarinen, Jasmin Pyykkö, Tuija Miettinen ja Elli Kapanen. Hallituksen varajäseninä jatkavat Cilla Schroeder ja Kirsti Kapanen.

Paitsi varapuheenjohtajana, Timo Heino on edistänyt yhdistyksen tavoitteita myös muuten vapaaehtoistyössään. Hän on lisännyt kuulokoiratietoisuutta kertomalla blogissaan elämästään kuulokoira Midaksen kanssa ja käy ahkerasti esittelemässä toimintaamme kutsuttuna puhujana. Hänet  ja Midas valittiinkin vuonna 2016 yhdistyksen vuoden koirakoksi kiitokseksi tästä työstä.

Timo Heino ja Tuulia Sundgren Koiramessut 2016 -tapahtumassa. Timo Heino ja Midas palkittiin tuolloin yhdistyksen Vuoden koirakkona ja Sundgren Vuoden vapaaehtoisena.

Palkitut-2016-1024x1024-rajattu

 

Ympäristötesti 3.3. Tampereella

Tampereen keskustassa pidetään ympäristötesti lauantaina 3.3.2018. Kellonajat sovitaan erikseen.

Ilmoittautumiset sähköpostitse viimeistään sunnuntaina 25.2.2018:  info@koiratukena.fi
Ilmoittautumiset kuitataan. Mukaan mahtuu rajallinen määrä koirakoita.

Mukaan voivat ilmoittautua vain yhdistyksen koulutuksessa olevat koirakot. Mukaan voivat ilmoittautua koirakot, joille kouluttaja on suositellut osallistumista, sekä ID-kortin uusijat. ID-kortit ovat voimassa kaksi vuotta, ja uusimisen edellytyksenä on ympäristötestin suorittaminen. Kun testi on suoritettu vuoden 2018 aikana, se on voimassa vuoden 2020 loppuun.

Kuvassa  edustalla vihreällä taustalla teksti: "Ympäristötesti Tampereella lauantaina 3.3.2018. Ilmoittautuminen viimeistään sunnuntaina 25.2.2018 info@koiratukena.fi". Taustalla käsi pitelee kahvikuppia ja kansiota, jonka kannessa on Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n logo