Keistä Vuoden koirakko ja Vuoden vapaaehtoinen 2018?

Lancashirenkarjakoira on Tean sylissä oikealla. Vasemmalla Hanna Pekkarinen hieman kumartuneena raidallisessa paidassa. Hanna rapsuttelee Berttaa, joka nuolee hänen kasvojaan. Tea katsoo Berttaa ja Hannaa hymyillen.

 

Nyt on taas aika ehdottaa Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n Vuoden vapaaehtoista ja Vuoden koirakkoa! Voit ehdottaa molempia tai vain toista, ja antaa halutessasi perusteluja. Ehdotuksia kerätään 11.11. asti.  Tämän jälkeen yhdistyksen hallitus päättää, keille nämä arvonimet tänä vuonna annetaan! Valitut kutsutaan kunniavieraiksi Koiramessuille 2018 Helsingin Messukeskukseen ja palkitaan siellä (joko 15. tai 16.12.). Tarvittaessa palkinnot voidaan postittaa.

Vuoden vapaaehtoinen voi olla kuka tahansa yhdistyksen eteen vapaaehtoisena aikaansa ja panostaan antanut henkilö. Vuoden koirakko voi olla mikä tahansa tänä vuonna jollain tavalla kunnostautunut yhdistyksen kautta valmistunut tai koulutuksessa oleva koirakko.

Viime vuonna Vuoden vapaaehtoisena palkittiin Jasmin Pyykkö ja Vuoden koirakkona Tea Mattila-Kähkölä ja lancashirenkarjakoira Bertta. Kuvassa oikealla Mattila-Kähkölä, jonka sylistä Bertta tervehtii yhdistyksen hallituksen jäsentä Hanna Pekkarista palkitsemisen yhteydessä Kuulo- ja tukikoirapäivässä lokakuussa 2017.  Ketkä ansaitsevat sinusta erityisesti kiitoksia tänä vuonna? Voit antaa ehdotuksesi tällä lomakkeella tai sähköpostitse info@koiratukena.fi

Asiakashakemukset vuodelle 2019 marraskuun loppuun mennessä

Luokkahuone. Mustalla labradorinnoutajalla on yllään vihreät liivit, joissa lukee "Koulutuksessa, Älä häiritse". Tekstin yläpuolella on Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n merkikki. Koira nuuhkii vihreää kangasta, jota kuvan ulkopuolella oleva ihminen pitelee.

 

Suunnitteletko hakevasi Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n kuulo- tai tukikoirakoulutukseen keväälle 2019? Lähetä hakemuksesi viimeistään marraskuun aikana. Joulukuun aikana saapuneet hakemukset siirretään heti vuodelle 2020.

Yhdistys saa tietää ensi vuoden rahoituksensa joulukuun alkupuolella. Tämän ja olemassa olevan asiakastilanteen perusteella hallitus päättää, montako uutta asiakassuhdetta voidaan aloittaa vuonna 2019. Joulukuussa osa hakemuksen lähettäneistä kutsutaan asiakashaastetteluun, joita järjestetään tammikuussa useilla paikakkunnilla hakemustilanteen ja resurssien mukaan (vuonna 2018 Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa ja Jakokoskella).

Yhdistyksen hallitus valitsee asiakkaat vuodelle 2019 helmikuussa. Asiakasvalinnat tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Osa asiakkaista joudutaan todennäköisesti jättämään jonoon seuraavalle vuodelle.  Asiakashakemus toimitetaan postitse yhdistyksen osoitteeseen:

Suomen kuulo- ja tukikoirat ry
Valkea talo
Ilkantie 4
00400 Helsinki

Koulutus alkaa yhteisellä koulutusviikonlopulla 29.-31.3. Paikkaa etsitään ja siitä tiedotetaan hakijoille, kun paikka on varmistunut. Hakeneiden kannattaa merkitä viikonloppu kalentereihinsa jo nyt. Lue lisää koulutusviikonlopusta

Tiedustelut:
Järjestösihteeri Tiina Vanhanen
040 5007 347
info@koiratukena.fi

Syystiedote 2018

Taas on aika kausitiedotteen!

Syksy on saapunut, ja sen mukana tuttuun tapaan yhdistyksen syysleiri. Syysleiri pidettiin Kokemäellä viime kuussa, ja tämän jälkeen onkin hyvä alkaa katsoa talveen. Pelkästään joulukuulle on tiedossa vaikka mitä: perinteiset Koiramessut, mutta myös yhdistyksen oma match show ja Koirakoilu Vision kanssa järjestettävä Kiva koirakansalainen -testi! Tässä välissä julkaistaan vielä Kuulo- ja tukikoiralehden numero 2/2018. Juttuja lehteen ehtii vielä lähettää! Lue lisää näistä suunnitelmista alempaa.

Seuraava kausitiedote julkaistaan talvella vuodenvaihteessa. Muuten toimintaamme voi seurata nettisivuilta (www.koiratukena.fi) ja Facebook-seinältämme (Suomen kuulo- ja tukikoirat ry) sekä Instagramissa ja Twitterissä (molemmissa @koiratukena).

Tiedotteemme voi  tilata tai tilauksen perua omilla lomakkeillaan.

Terveisin,

Järjestösihteeri Tiina
tiina@koiratukena.fi
Facebook: Tiina Koiratukena

Ajankohtaista

Toimisto lomalla 9.–15.10.

Yhdistuksen toimisto on syyslomalla tiistaista maanantaihin 9.–15.10.2018. Sähköposteja luetaan taas tiistaina 16.10.

Kalenteri 2019 tullut myyntiin

Vuoden 2019 kalenterimme on tullut painosta ja on nyt tilattavissa verkkokaupastamme. Valitse tilatessasi, oletko yhdistyksen jäsen (hinta 10 e/kpl) vai et (norm. hinta 12 e/kpl). Pidätämme oikeuden tarkistaa Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n jäsenluettelon ennen tuotteen postitusta. Postittaessa tuotteen hintaan lisätään postikulut, mutta kalenterin voi hakea sovitusti myös toimistolta.

Syksyn lehden jutut 20.10. mennessä

Kuulo- ja tukikoiralehden seuraavaa numeroa kootaan taas. Syksyn numero 2/2018 ilmestyy marraskuussa sopivasti Koiramessuille. Lehteen kaivataan taas juttuja, kuvia, kertomuksia, kaikenlaista koiramaista sisältöä. Materiaaleja toivotaan sähköpostitse (info@koiratukena.fi) 20.10. mennessä.

Yhdistys myös täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Paitsi tavanomaista koirasisältöä, numerossa 2/2018 myös julkaisemme kuvia, juttuja ja muisteluja vuosien varrelta. Onko sinulla tarinoita, joita haluaisit jakaa seuraavassa lehdessä? Ne voivat olla toiminnan alkuvuosilta tai lähempääkin. Ota yhteyttä: info@koiratukena.fi
Lue lisää

Jätä lehteen onnitteluilmoitus, tuet koulutusta!

Lehteen 2/2018 myydään paikkoja onnitteluilmoituksille. Ilmoitus maksaa 25 euroa/kpl ja tuotot käytetään asiakkaidemme koulutukseen vuosien 2018 ja 2019 aikana. Lue lisää

Uusia jäsenetuja: Sporttirakki ja Canis-lehti

Yhdistyksen jäsenet saavat nyt uusia etuja:

  • vuoden 2018 aikana ostetuista Sporttirakin ProRakki-jäsenyyksistä 10% alennuksen. Lue lisää
  • Caniksen vuosikerta pyöreään 40 euron hintaan (norm. 48 e), alennus voimassa toistaiseksi. Lue lisää

Kaikki jäsenedut ja liittymislomake

Tulevaa

Match show 6.12. Helsingissä, vapaaehtoiseksi?

Suomen kuulo- ja tukikoirat ry järjestää hyväntuulisen match show’n toimintansa tukemiseksi itsenäisyyspäivänä Helsingissä! Match show on leikkimielinen koiranäyttely, johon voivat osallistua sekä rotukoirat että monirotuiset.

Yhteistyökumppanimme Koirakoulu Kompassi on tarjonnut tilansa Helsingin Konalassa käyttöömme 6.12. klo 15 asti. Ohjelma on muotoutumassa, ja siitä tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Nyt haemme vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin, esimerkiksi avustamaan kehissä ja myymään tuotteita. Kiinnostuitko? Lähetä sähköpostia ja kerro, mikä kiinnostaisi ja mistä sinulla on kokemusta! info@koiratukena.fi

Kiva koirakansalainen -testi 9.12. Nurmijärvellä

Järjestämme Kiva koirakansalainen -testin sunnuntaina 9.12. yhteistyössä Koirakoulu Vision kanssa sisähallissa Nurmijärvellä. Tiedotamme testistä lisää lähempänä.

Suomen kuulo- ja tukikoirat ry on muuttamassa kuulo- ja tukikoirakoulutuksen käytöstestausta. Vuodesta 2019 alkaen testi pitää suorittaa koulutuksen aikana ennen yhdistyksen omaan testiin osallistumista. Vuodesta 2020 alkaen testin hyväksytty suorittaminen edellytetään ennen kuulo- tai tukikoirakoulutuksen aloittamista. Testin voi suorittaa missä tahansa missä sitä tarjotaan. Lue lisää muutoksesta

Kiva koirakansalainen -testissä testataan koiran käytöstä erilaisissa tilanteissa. Lisätietoa testin sisällöstä

Mukana Koiramessuilla 15.–16.12. Helsingissä

Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:llä on tuttuun tapaan taas omalla tiskillään Koiramessuilla Helsingin Messukeskuksessa 15.–16. joulukuuta. Tiskimme on Suomen Kennelliiton järjestämällä Hyötykoira-alueella. Alueella toimintaansa ovat aiempina vuosina esitelleet hyötykoiratoimijat aina tullista opaskoiriin.

Tiskillä jaamme esitteitä ja lehtiä ja kerromme toiminnastamme. Messut kestävät viikonlopun, ja sekä lauantaina että sunnuntaina myös esittelemme pienen tietoiskun toiminnastamme Hyötykoira-alueen lavalla.

Tiskillemme toimintaa esittelemään toivotaan taas asiakkaitamme valmiiden tai koulutuksessa olevien kuulo- tai tukikoirien kanssa. Tiskille jaetaan noin puolentoista tunnin vuorot, jotta koirat eivät väsy liikaa. Asiakkaat voivat vuoronsa ulkopuolella liikkua messuilla vapaasti. Lähtökohtaisesti kaikki kiinnostuneet pääsevät mukaan!

Lisätietoa messuista ja mukaan ilmoittautumisesta tulee lähempänä. Kannattaa laittaa päivät jo nyt kalenteriin!

Koulutusviikonloppu I ja II 29.–31.3.

Seuraava koulutusviikonloppumme koulutukseen valituille on 29.–31.3.2019. Paikka ei vielä ole tiedossa. Kyseessä on yhdistetty I ja II koulutusviikonloppu. Viikonloppu on tarkoitettu koulutuksen keväällä aloittaville uusille asiakkaille, syksyllä 2018 aloittaneille että heille, joilta II viikonloppu on jäänyt suorittamatta. Lue lisää

Menneitä

Syysleirillä puhuttiin koiraa ja miteltiin nakinsyönnissä


Kuva: Jasmin Pyykkö

Yhdistyksen perinteinen syysleiri pidettiin 21.–23.9. Kokemäellä. Mukana oli 35 osallistujaa vapaaehtoiset mukaan lukien, 20 koiraa ja tulkkeja. Viikonlopun osallistujissa oli niin 2. koulutusviikonloppuaan käyviä, koulutuksen aloittavia kuin toiminnasta kiinnostuneitakin.

Ohjelmassa oli uusina työpajoina muun muassa Anna Loimarannan Koiran aikabudjetti ja Kristiina Torpin työpaja lapsille koiran viestien ymmärtämisestä. Perinteistäkin ohjelmaa oli, kuten ympäristötestin harjoittelua ja leiriolympialaiset.

Lisää kuvia leiriltä julkaistaan Kuulo- ja tukikoiralehden numerossa 2/2018 marraskuussa!

Onnittele lehdessämme 25-vuotiasta yhdistystä, tuet koulutusta!

Suomen kuulo- ja tukikoirat ry täyttää tänä vuonna 25 vuotta! Mutta mitä hankkia sellaiselle, jolla on jo kaikkea? Onnittelemalla yhdistystä lehdessämme kustannat koirankoulutustunteja — niitä ei koskaan voi olla liikaa!

Marraskuussa 2018 ilmestyvä Kuulo- ja tukikoiralehti 2/2018 on juhlanumero. Yhdistyksemme täyttää tänä vuonna 25 vuotta!

Syntymäpäivälahjaksi toivomme ilmoituksia lehden onnittelusivulle. Onnitteluilmoitus on kooltaan pelikortin kokoinen, 74 mm x 52 mm, pysty tai vaaka. Ilmoitus maksaa 25 euroa ja sivun ilmoitusmyyntituotot käytämme koirankoulutustoimintaan vuoden 2018 tai 2019 aikana. Sivulla kerrotaan, että ilmoituksen ostaneet ovat tukeneet tätä toimintaa.

Ilmoitustilaa voivat ostaa yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt. Värit 4/4, kuvamuoto (esim. PNG), koko maks. 74 mm x 54 mm + leikkuuvarat. Itse sivun koko on A4, alla esimerkkisivu.. Voit myös toimittaa tekstiä ja kertoa, haluaisitko mukaan jonkin kuvan, esimerkiksi kukkasen.

Materiaalit viimeistään 20.10.: info@koiratukena.fi

 

Onnittelusivu mainos SKTY 2_2018-3

Koulutusviikonloppu I ja II 29.-31.3.2019

Kuvituskuva, Ihmisiä istuu luentosalissa pöytien ääressä. Lattialla makoilee keskikokoinen koira (tanskalais-ruotsalainen pihakoira) vihreällä matolla. Koiralla on yllään vihreät liivit ja se on keltaisessa hihnassa.

Kuva: Jasmin Pyykkö

Seuraava koulutusviikonloppumme koulutukseen valituille on 29.-31.3.2019. Kyseessä on yhdistetty I ja II koulutusviikonloppu. Viikonloppu on tarkoitettu koulutuksen keväällä aloittaville uusille asiakkaille, syksyllä 2018 aloittaneille että heille, joilta II viikonloppu on jäänyt suorittamatta.

Koulutukseemme kuuluu kaksi yhteistä viikonloppua, yksityistunteja koirankouluttajan kanssa, sekä käytöstestaus.

Kevään 2019 asiakkaat valitaan vasta tammi-helmikuun vaihteessa. Saamme tietää joulukuussa rahoituksemme vuodelle 2019, ja tammikuussa järjestetään asiakashaastatteluja hakemuksen lähettäneille. Hakemuksen lähettäneiden kannattaa kuitenkin merkitä tämä viikonloppu jo kalentereihinsa, sillä koulutus kauttamme alkaa I viikonlopusta.

Paikkaa ei vielä ole varattu. Tiedotamme koulutukseen hakeneille paikasta asian edetessä.

Kalenteri 2019 tullut myyntiin

SKTY ry kalenteri 2019 kansi

 

Vietä vuosi 2019 ihmisten korvina ja tukena toimivien koirien kanssa!

Vuoden 2019 kalenterimme on tullut painosta ja on nyt tilattavissa verkkokaupastamme. Valitse tilatessasi, oletko yhdistyksen jäsen (hinta 10 e/kpl) vai et (norm. hinta 12 e/kpl). Pidätämme oikeuden tarkistaa Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n jäsenluettelon ennen tuotteen postitusta. Postittaessa tuotteen hintaan lisätään postikulut, mutta kalenterin voi hakea sovitusti myös toimistolta.

Kalenterissa Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n kautta koulutettavia nykyisiä ja tulevia kuulo- ja tukikoiria. Samalla kerrotaan näistä tehtävistä lisää ja esitellään koirayksilöitä. Mukana on monen rotuisia, kokoisia ja luonteisia tyyppejä.

Kalenteri on taitettuna A4-kokoinen, seinällä siis avattuna A3-kokoinen. Kalenteriin on merkitty juhlapyhät ja suomenkieliset nimipäivät. Etu- ja takakansissa on kalenteria tukeneen Nutrolinin logo. Kuukausinäkymässä on aina kuva koirasta ja koirasta kertova tekstilaatikko.

Tilaamalla kalenterin tuet yhdistyksemme toimintaa. Kiitos avustasi.

 

Jäsenillemme nyt Canis-lehti alennushintaan!

canis418_kansi(1)Koiraharrastajien tietolehti Canis on liittynyt yhteistyökumppaneidemme joukkoon! Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n jäsenet saavat nyt Caniksen vuosikerran pyöreään 40 euron hintaan (norm. 48 e). Alennuksen saat verkkokaupasta salaisella koodilla, jonka lähetämme jäsenillemme. Alennuskoodi on voimassa toistaiseksi. Pidätämme oikeuden tarkistaa jäsenrekisterimme yhteistyökumppaneiden niin pyytäessä.

Canis ilmestyy kuusi kertaa vuodessa tuoden koiraihmisten koteihin asiantuntevia artikkeleita  koirien käyttäytymisestä, koulutuksesta ja hyvinvoinnista.

Etkö vielä ole yhdistyksemme jäsen? Liity tästä!

Jäsenillemme nyt SporttiRakki-jäsenetu!

Suomen kuulo- ja tukikoirat ry on aloittanut yhteistyön koiraharrastaja ykkössivustom SporttiRakin kanssa! Yhdistyksemme jäsenet saavat vuoden 2018 aikana ostetuista Sporttirakin ProRakki-jäsenyyksistä 10% alennuksen.

SporttiRakin ProRakki-jäsenenä muun muassa seuraat maksutta verkkoluentoja kahdesti kuussa ja saat muita rahanarvoisia etuja.

Keskiviikkona 15.8. verkossa arkitottelevaisuudesta luennoi meidänkin asiakkaidemme kanssa työskentelevä Sari Paavilainen. Eikö juuri keskiviikkona sovi? Ei se mitään! SporttiRakin ProRakki jäsenet pääsevät katsomaan luennot myös myöhemmin.

Ohjeet alennuksen lunastamiseen on lähetetty tänään jäsenille sähköpostitse. Etkö vielä ole jäsen? Täytä liittymislomake!

arkiluento mainos

 

TÄYNNÄ Ympäristötesti Tampereella 16.9.2018

PÄIVITYS 15.8.2018: Testikerta on täynnä.

———-

Tampereen keskustassa pidetään ympäristötesti sunnuntaina 16.9.2018. Kellonajat sovitaan erikseen.

Ilmoittautumiset sähköpostitse viimeistään sunnuntaina 2.9.2018:  info@koiratukena.fi
Ilmoittautumiset kuitataan. Mukaan mahtuu rajallinen määrä koirakoita.

Mukaan voivat ilmoittautua vain yhdistyksen koulutuksessa olevat koirakot ja ID-kortin uusijat. Koulutuksessa olevista mukaan voivat ilmoittautua koirakot, joille kouluttaja on suositellut osallistumista. ID-kortit ovat voimassa kaksi vuotta, ja uusimisen edellytyksenä on ympäristötestin suorittaminen. Kun testi on suoritettu vuoden 2018 aikana, se on voimassa vuoden 2020 loppuun.

Ympäristötesti Tre 16.9.2018