Jäsenillemme nyt SporttiRakki-jäsenetu!

Suomen kuulo- ja tukikoirat ry on aloittanut yhteistyön koiraharrastaja ykkössivustom SporttiRakin kanssa! Yhdistyksemme jäsenet saavat vuoden 2018 aikana ostetuista Sporttirakin ProRakki-jäsenyyksistä 10% alennuksen.

SporttiRakin ProRakki-jäsenenä muun muassa seuraat maksutta verkkoluentoja kahdesti kuussa ja saat muita rahanarvoisia etuja.

Keskiviikkona 15.8. verkossa arkitottelevaisuudesta luennoi meidänkin asiakkaidemme kanssa työskentelevä Sari Paavilainen. Eikö juuri keskiviikkona sovi? Ei se mitään! SporttiRakin ProRakki jäsenet pääsevät katsomaan luennot myös myöhemmin.

Ohjeet alennuksen lunastamiseen on lähetetty tänään jäsenille sähköpostitse. Etkö vielä ole jäsen? Täytä liittymislomake!

arkiluento mainos

 

TÄYNNÄ Ympäristötesti Tampereella 16.9.2018

PÄIVITYS 15.8.2018: Testikerta on täynnä.

———-

Tampereen keskustassa pidetään ympäristötesti sunnuntaina 16.9.2018. Kellonajat sovitaan erikseen.

Ilmoittautumiset sähköpostitse viimeistään sunnuntaina 2.9.2018:  info@koiratukena.fi
Ilmoittautumiset kuitataan. Mukaan mahtuu rajallinen määrä koirakoita.

Mukaan voivat ilmoittautua vain yhdistyksen koulutuksessa olevat koirakot ja ID-kortin uusijat. Koulutuksessa olevista mukaan voivat ilmoittautua koirakot, joille kouluttaja on suositellut osallistumista. ID-kortit ovat voimassa kaksi vuotta, ja uusimisen edellytyksenä on ympäristötestin suorittaminen. Kun testi on suoritettu vuoden 2018 aikana, se on voimassa vuoden 2020 loppuun.

Ympäristötesti Tre 16.9.2018

Kesätiedote 2018

Kuvituskuva. Koiran pää, koira makoilee punatiilisellä lattialla auringonvalossa.

Kuva: Suomen kuulo- ja tukikoirat ry

Huh hellettä! Hikisen heinäkuun aikana toimistolla on ollut hiljaista, mutta pikku hiljaa alkaa taas syksyn tapahtumien suunnittelu. Tästäkin tiedotteesta kannattaa napata ainakin syysleiritietoa ja Koiramessujen ajankohta (15.–16. joulukuuta).

Mukavaa kesän jatkoa ja muistetaan pitää omasta ja koirien nesteytyksestä huolta!

Seuraava kausitiedote julkaistaan syksyllä. Muuten toimintaamme voi seurata nettisivuilta (www.koiratukena.fi)ja Facebook-seinältämme (Suomen kuulo- ja tukikoirat ry) sekä Instagramissa ja Twitterissä (molemmissa @koiratukena).

Tiedotteemme voi  tilata tai tilauksen perua omilla lomakkeillaan.

Kesäisin terveisin,

Järjestösihteeri Tiina
tiina@koiratukena.fi
Facebook: Tiina Koiratukena

 

Ajankohtaista

Seinäkalenterikuvat 1.8. mennessä

Vuodelle 2019 suunnitellaan taas seinäkalenteria. Kuvia nykyisistä, tulevista ja menneistä kuulo- ja tukikoirista sekä ääni- ja tukiapulaisista kerätään vielä muutama viikko! Kuvia toivotaan elokuuhun mennessä. Lue lisää

Kuuden uuden koirakon koulutus alkaa syksyllä

Ladies Kennel Club ry on myöntänyt Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:lle lahjoituksen, jonka turvin voidaan syksyllä aloittaa kuuden uuden koirakon kuulo- tai tukikoirakoulutus. Asiakkaiden koulutus alkaa syysleirillä 21.–23.9. Syysleirin yhteydessä siis poikkeuksellisesti järjestetään sekä 1. että 2. koulutusviikonloppu.

Suuren hakijamamäärän takia tänä vuonna jonoon jouduttiin jättämään monta koulutukseen sopivaa koirakkoa. Aloittamalla lisäryhmän syksyllä yhdistys pyrkii lyhentämään odotusaikoja ja purkamaan jonoa.  Lue lisää

Syysleirin ilmoittautuminen käy kuumana

Syysleiri pidetään Pitkäjärven vapaa-ajankeskuksessa Kokemäellä 21.–23.9. Ohjelmassa on muun muassa lajiesittelyitä, koiran hyvinvointia ja leiriolympialaiset. Samalla viikonloppu on koulutusviikonloppu sekä nyt aloittaville asiakkaille että jo ainakin puoli vuotta koulutuksessa olleille. Koulutusviikonloppuihin tulevat ovat ilmoittautumisessa etusijalla.

Ilmoittautuminen avautui kesäkuun puolivälissä. Muut kuin koulutusviikonloppulaisten kiintiöpaikat täyttyivät hetkessä. Ilmoittautumistilanne kuitenkin elää elokuun loppuun saakka. Peruutuspaikoille voi vielä ilmoittautua, vaikkei kuuluisikaan etusijalla olevaan joukkoon.

Jos olet aloittamassa koulutuksen syksyllä tai tämä on 2. koulutusviikonloppusi, muistathan ilmoittautua!
Lue lisää

Yhdistykselle FM-laite, käytössä syysleirillä

Olemme yhteistyökumppaneidemme tuella hankkineet kuulon apuvälineen, FM-laitteen. Laite on yhdistettävissä myös induktiosilmukkaan. Laitteeseen kuuluvat lähetin ja kuusi vastaanotinta, ja se toimii radiotaajuuksilla.

Luennon tai työpajan puhuja puhuu lähettimeen. Vastaanottimet ovat kuuntelijoilla. He voivat yhdistää vastaanottimeen kotoaan tuomansa kuulokkeet, jolloin puhujan ääni tulee vastaanottajalle selkeämpänä. Jos vastaanottajan kuulokojeessa on T-asetus, hän voi yhdistää vastaanottajaan sen kanssa tulevan, kaulaan laitettavan induktiosilmukan. Vastaanottimet ja lähetin ovat pieniä ja kannettavia, joten niitä voi käyttää myös maastossa.

Laite on käytössä yhdistyksen syysleirillä. Jos olet tulossa ja haluat käyttää laitetta, ilmoitathan siitä yhdistykselle. Näin varmistamme, että laitteisto on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Jos sinulla on oma FM-vastaanotin, voit myös tuoda sen mukanasi ja käyttää sitä kanssamme samalla radiotaajuudella. HUOM! Omat kuulokkeet mukaan!
Lue lisää

Yhdistys täyttää 25 vuotta

Suomen kuulo- ja tukikoirat ry viettää 25-vuotisjuhlaansa tänä vuonna! Seuraava Kuulo- ja tukikoiralehden numero 2/2018 on juhlanumero. Siinä julkaisemme kuvia, juttuja ja muisteluja vuosien varrelta. Onko sinulla tarinoita, joita haluaisit jakaa seuraavassa lehdessä? Ne voivat olla toiminnan alkuvuosilta tai lähempääkin. Ota yhteyttä: info@koiratukena.fi
Lue lisää

Tulevaa

Mukana Koiramessuilla 15.–16.12. Helsingissä

Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:llä on tuttuun tapaan taas omalla tiskillään Koiramessuilla Helsingin Messukeskuksessa 15.–16. joulukuuta. Tiskimme on Suomen Kennelliiton järjestämällä Hyötykoira-alueella. Alueella toimintaansa ovat aiempina vuosina esitelleet hyötykoiratoimijat aina tullista opaskoiriin.

Tiskillä jaamme esitteitä ja lehtiä ja kerromme toiminnastamme. Messut kestävät viikonlopun, ja sekä lauantaina että sunnuntaina myös esittelemme pienen tietoiskun toiminnastamme Hyötykoira-alueen lavalla.

Tiskillemme toimintaa esittelemään toivotaan taas asiakkaitamme valmiiden tai koulutuksessa olevien kuulo- tai tukikoirien kanssa. Tiskille jaetaan noin puolentoista tunnin vuorot, jotta koirat eivät väsy liikaa. Asiakkaat voivat vuoronsa ulkopuolella liikkua messuilla vapaasti. Lähtökohtaisesti kaikki kiinnostuneet pääsevät mukaan!

Lisätietoa messuista ja mukaan ilmoittautumisesta tulee lähempänä. Kannattaa laittaa päivät jo nyt kalenteriin!

Menneitä

Treenitasku verkkokaupassa!

Verkkokauppaamme on tullut yhdistyksen logolla varustettuja treenitaskuja! Hinta 35 e/jäsenet, 39 e/muut  + toimituskulut. Ostamalla verkkokauppamme tuotteita tuet toimintaamme. Lue lisää

Lehti 1/2018 postitettu

Tämän vuoden ensimmäinen Kuulo- ja tukikoiralehti on postitettu asiakkaille, jäsenille ja yhteistyökumppaneille. Jos et ole saanut omaa kappalettasi postitse, otathan yhdistykseen yhteyttä: info@koiratukena.fi

Lehdessä muun muassa käydään Eläinystäväni-messuilla, opitaan lapsen ja koiran yhteiseloa ja tehdään itse treeninameja.

Mediassa

Tälle palstalle keräämme hiljattain ilmestyneitä kuulo- ja tukikoira-aiheisia juttuja mediasta. Olitko paikallislehdessä? Kerro siitä! info@koiratukena.fi


 

 

Hyötykoirakin voi harrastaa

Teksti: Tiina Vanhanen
Artikkeli on julkaistu Kuulo- ja tukikoiralehden numerossa 1/2018.

Valtakunnallista koiranpäivää vietettiin taas 24. huhtikuuta. Suomen Kennelliitto on julistanut tämän vuoden teemaksi on “Koiraharrastus yhdistää”. Teemalla halutaan muistuttaa yhdessä tekemisen tuomasta hyvinvoinnista niin koiralle kuin ihmisellekin.

Myös monet kuulo- tai tukikoirat sekä sellaisiksi koulutuksessa olevat harrastavat kaikenlaista. Se, saako koiran kanssa harrastaa, onkin yksi yleisimmistä koulutusta harkitsevien kysymyksistä. Kyllä saa! Koiran hyvinvointi on yhdistyksen eettisten ohjeiden ykköskohta, ja harrastus voi parhaimmillaan edistää paitsi koiran fyysisiä, myös henkistä hyvinvointia. Harrastusta valitessa kannattaa kuitenkin pohtia, miten se sopii yhteen koiran tulevan tehtävän kanssa, ja jutella myös yhteistyökouluttajiemme kanssa.

Kyselimmekin koulutuksessa olevilta ja jo valmiilta koirakoilta harrastuksista. Tässä muutamia esimerkkejä!

 

Gismo näyttelyissä ja agilityradalla

Kuva: Nina Leppänen

Perhoskoira seisoo A-muotoisen esteen päällä. Sillä on yllään vihreät liivit. Taustalla sininen taivas ja puita.

 

 

“Aloitettiin näyttelyura vähän yli vuosi sitten eli jotain toukokuun lopulla 2017.  Gismolla on potentiaalia komeuden vuoksi näyttelyihin, ja näyttelyissä kivaa omistajalle sekä koiralle”, kertoo perhoskoira Gismon emäntä Nina. Nina aikoo myös aloittaa Gismon kanssa agilityn. “Olemme testanneet agilitya. Gismo rakastaa antaa mennä vaan!” Gismo aloitti kuulokoirakoulutuksen tänä keväänä.

 

Jalo on arjessa ilona

Kuva: Eija-Liisa Tuomela

Japanese chin istuu lattialla. Koiralla on vihreät liivit, joissa lukee KOULUTUKSESSA -- ÄLÄ HÄIRITSE

 

Jalo harrastaa suuren talomme ihmisten kaverikoirana toimimista ja ilahduttamista”, kertoo japanese chin Jalon emäntä Eija-Liisa. Myös Jalo aloitti kuulokoirakoulutuksen tänä keväänä.

 

Rally-toko on auttanut Midasta ja Timoa kommunikoinnissa

Kuva: Timo Heino

Tumma lattia. Oikealla seisoo hahmo tummissa vaatteissa, hän näjyy vyötäröön saakka. Hän pitää hihnaa, jonka toisessa päässä maassa makaa karvaton koira. Koiralla on vihreät liivit ja se katsoo ylös kohti ihmistä.

 

Amerikankarvatonterrieri Midas harrastaa isäntänsä kanssa rally-tokoa, lajia, jossa tarkoitus on suorittaa koiran kanssa rata yhdessä hyvällä kontaktilla ja häntä heiluen.

“Monesta syystä mietin aikoinani, mitä voisin harrastaa Midaksen kanssa. Lopulta löysimme rally-tokon, joka sopi meille molemmille paremmin kuin hyvin, varsinkin löytäessämme jossain vaiheessa monia uusia tapoja kommunikoida. Aloittaessamme harjoittelua eteen tuli monta asiaa, jotka vaikuttivat omalla tavallaan Midaksen kuulokoirakoulutukseen, sekä toimintaan kuulokoirana”, Timo pohtii.

“Midaksen kohdalla on jumpattu aina paikoillaan olemisen tuskaa. Rally-tokossa on paljon kontaktia ja erilaisia tehtäviä koiralle. Tämä vaikutti alkuun paikoilla olemiseen omalla paikalla, jossa Midas alkoi odottaa seuraavaa ohjetta, vaikkei sellaista ollut tulossa missään muodossa. Tämän kohdan ohittamiseen meni oma aikansa, mutta sen jälkeen harrastaminen ei ole vaikuttanut työskentelyyn muuten kuin positiivisesti. Rally-toko on antanut paljon lisää meidän kommunikaatioon sekä kontaktiin erilaisissa tilanteissa, eikä ole haitannut työntekoa.”

Timolle ja Midakselle rally-toko on mukavaa yhdessäoloa.
“Emme ole koskaan osallistuneet virallisiin kisoihin vaan olemme harrastaneet rallytokoa omaksi iloksemme. Toki olemme kerran osallistuneet epävirallisiin kilpailuihin kokeilumielessä.”

Oikeisiin kisoihinkin Midaksen kanssa voisi mennä liivit päällä. Suomen Palveluskoiraliiton hallitus päätti vuonna 2016, että kilpailun tuomari voi myöntää poikkeusluvan kuulo- tai tukikoiralle liivin tai merkkien käytölle, jos osallistuja  voi esittää koiran ID-kortin.

Yhdistys täyttää 25 vuotta

Vahtikorvan 1/1993 kansiSuomen kuulo- ja tukikoirat ry viettää 25-vuotisjuhlaansa tänä vuonna! Yhdistys perustettiin toukokuussa 1993 nimellä Kuulokoirayhdistys (KKY). Perustamassa oli ihmisiä, jotka halusivat itselleen kuulokoiran. Toiminta on sittemmin laajentunut ja vakiintunut. Jotkin asiat kuitenkin pysyvät samoina, kuten tuolloisen jäsenlehden Vahtikorvan ihka ensimmäisestä numerosta 1/1993 voimme lukea: edelleen muun muassa osallistumme aina joulukuussa Koiramessuille Helsingin Messukeskuksessa.

Seuraava Kuulo- ja tukikoiralehden numero 2/2018 on juhlanumero. Siinä julkaisemme kuvia, juttuja ja muisteluja vuosien varrelta. Onko sinulla tarinoita, joita haluaisit jakaa seuraavassa lehdessä? Ne voivat olla toiminnan alkuvuosilta tai lähempääkin. Ota yhteyttä: info@koiratukena.fi

Kuvassa: yhdistyksen lehden ensimmäisen numeron kansi

 

Yhdistykselle FM-laite yhteistyökumppaneiden tuella

IMG_2257

Toiminnassamme on mukana monenlaisia ihmisiä. Esimerkiksi kuulokoirien käyttäjissä on paljon sellaisia, jotka käyttävät erilaisia kuulon apuvälineitä. Esimerkiksi leireillämme kaikuisat luentotilat ovat ongelma.

Nyt olemme yhteistyökumppaneidemme tuella hankkineet kuuntelemista helpottavan FM-laitteen. Laitteen hankinnassa Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:tä ovat tukeneet Kuulon tuki ry, Hau-Hau Champion ja kuulon, puheen ja näön apuvälineisiin erikoistunut Audienta Oy.

FM-laite toimii radiotaajuuksilla. Luennoitsijalla tai työpajan vetäjällä on lähetin, johon hän puhuu. Laitteistossamme on kuusi vastaanotinta, jotka annetaan yleisössä oleville. He voivat kiinnittää vastaanottimet kuulokkeisiin ja säätää näin puhujan äänenvoimakkuutta kovemmalle. Samalla ulkopuoliset, häiritsevät äänet jäävät vähemmälle. Koska kuulolaitteita on erilaisia, tapahtumaamme tuleva käyttäjä voi tuoda kotoaan juuri itselleen sopivat, hyväksi havaitsemansa kuulokkeet.

Laitteeseen kuuluu myös kuusi induktiosilmukkaa. Jos käyttäjän kuulolaitteessa tai sisäkorvaimplantissa on induktiosilmukkaa tukeva asetus, hän voi vastaanottaa ääntä sähkömagneettisesti suoraan laitteeseensa. Hän kiinnittää kaulanauhan vastaanottimeen ja pujottaa nauhan kaulaansa, jolloin hänen päänsä ympärille syntyy ääntä siirtävä sähkömagneettinen kenttä.

Koska laite kulkee kätevästi mukana, sitä voi käyttää vaikka ulkona! Lisäksi jokaisessa vastaanottimessa on myös sisäänrakennettu mikrofoni, joten myös kuulijoiden kysymykset välittyvät kaikille.

Ilman yhteistyökumppaneitamme tämäkin toimintaamme helpottava hankinta olisi jäänyt saamatta. Lämmin kiitos tukijoillemme Kuulon tuki ry, Hau-Hau Champion ja Audienta Oy!
Hau-Hau Champion logo

Audientan logo

 

 

 

Kiinnostaako teidän yritystänne tai yhdistystänne yhteistyö kanssamme? Lisätietoja eri mahdollisuuksista löytyy täältä!

 

Video hankkimastamme Comfort Contego -laitteistosta. Videolla puhutaan englantia ja se on tekstitetty englanniksi.

 


Viitotaan vähän: tervehdyksiä

Kuulo- ja tukikoiralehden uusin numero 1/2018 alkaa kolahdella jäsentemme, asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme postiluukuista juhannuksen jälkeisellä viikolla. Tässä kesäisessä numerossa muun muassa harrastetaan, käydään Eläinystäväni-messuilla, ja opitaan lapsen ja koiran turvallista yhteiseloa.

Maistiaisena lehdestä jaamme nyt Viitotaan vähän -sarjan toisen osan, jossa opitaan tervehdyksiä. Ensimmäisen osan voit lukea täältä.

 

Mukava nähdä!

Teksti: Tiina Vanhanen
Kuvat: Elina Vanninen (Papunet)
Videot: Suvi – Suomen viittomakielten verkkosanakirja

Viime numerossa (2/2017) käytiin läpi hieman sitä, mitä tarkoittavat suomalainen viittomakieli, viittoma ja sormiaakkoset. Samalla opeteltiin oman nimen kertomista sormiaakkosin. Nyt opetellaan hieman tervehdyksiä!

”Hei!” viitotaan heiluttamalla kättä, ja se on helppo ymmärtää. Muita tervehdyksiä ovat esimerkiksi ”Hyvää iltaa” ja ”Hyvää huomenta”.

 

HYVÄÄ HUOMENTA

Viittomakuva. Hyvää huomenta.

HYVÄ viitotaan tuomalla käsi pois suun edestä eteenpäin. HUOMENTA tai AAMU on kuin nouseva aurinko: kaksi kättä nousee ylöspäin. (video: “hyvää huomenta”)

 

 

 

 

 

 

HYVÄÄ ILTAA

hyvaa_iltaa2 Elina Vanninen Papunet

Illalla aurinko taas laskee. ILTA viitotaankin tuomalla kättä pään kohdalta alaspäin. Sormet ovat hieman koukussa alimmasta rystysestä. (video: “ilta”)

 

 

 

 

MUKAVA NÄHDÄ

mukava Elina Vanninen Papunet

MUKAVA on hieman haastavampi viittoma. Siinä sormet menevät ylös alas, kaikki hieman eri aikaan. Käsi liikkuu leuan ali. Kuvittele leukasi alle mukavasti soljuva puro! (video: “mukava”)

Elina Vanninen Papunet

NÄHDÄ on selkeä: etu- ja keskisormi tulevat suorina poispäin silmistä. (video: “nähdä”)

 

 

 

KIITOS

Kiitos Elina Vanninen Papunet

Kiitos kun luit taas Kuulo- ja tukikoiralehteä ja Viitotaan vähän -palstaa! KIITOS viitotaan tuomalla avokämmen eteenpäin niin, että se tekee pari pientä kaarta. (video: “kiitos”)

PÄIVITETTY 19.6.2018: Ilmoittautuminen syysleirille 21.-23.9.2018

Kuvituskuva. Edustalla nurmikko, jolla on keltaisia lehtiä. Taustalla keltainen talo. Keskellä koira, joka nuuhkii maata. Oikeassa reunassa näkyy seisovien ihmisten jalkoja.

PÄIVITETTY 19.6.2018

Muiden kuin koulutusviikonloppuun tulevien paikat ovat täyttyneet. Koulutusviikonloppuihin 1 tai 2 tuleville on oma kiintiönsä, ja he ovat etusijalla. Jos et ole koulutuksessamme ja tulossa viikonloppuihin 1 tai 2, voit edelleen ilmoittautua jonotuslistalle: ILMOITTAUTUMISLOMAKE

 

Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n syysleiri tulee taas! Tällä kertaa suuntaamme Pitkäjärven vapaa-ajankeskukseen Kokemäelle. Viikonloppu on yhdistyksemme jäsenille ja toiminnasta kiinnostuneille leiriviikonloppu, ja koulutuksessa oleville koulutusviikonloppu.

PAIKKA: Pitkäjärven vapaa-ajankeskus, Kokemäki
AIKA: 21.-23.9. (pe 21.9. vain saapuminen, saapua voi myös la 22.9. aamuna)
OHJELMA: julkaistaan lähempänä leiriä
MAJOITUS: Mökkejä, joissa kussakin neljä huonetta omalla pikku kylpyhuoneella, yhteinen oleskelutila jossa TV, kahvinkeitin, pieni jääkaappi mm. koiranruualle. Mahdollisuus myös majoittua muualla,
jolloin osallistumismaksu puoleen hintaan.
RUOKAILUT: järjestetään päärakennuksessa (kuten koulutuksetkin) ja ne kuuluvat osallistumismaksuun

 

Tänä syksynä aloitamme poikkeuksellisesti kuuden koirakon lisäryhmän Ladies Kennel Clubin tuella. Kuten viime vuonna, nytkin jakaannumme ryhmiin muun muassa sen mukaan, onko koirakko koulutuksessa, ja missä vaiheessa koulutusta ollaan. Ohjelma siis eroaa osallistujien kesken hieman sen mukaan, onko osallistuja paikalla leiriläisenä vai ensimmäistä tai toista koulutusviikonloppuaan suorittavana.

Koulutuksessa olevat asiakkaat ovat etusijalla ilmoittautumisessa, ja heille olemme laskeneet tietyn kiintiön osallistujamäärästä. Odotamme paikalle yhteensä noin kolmeakymmentä koiraa ja viittäkymmentä ihmistä. Emme sijoita toisilleen vieraita koiria samoihin huoneisiin.


Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 31.8. asti tai niin kauan kuin paikkoja riittää. Otamme tarvittaessa ihmisiä jonotuslistalle.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE


Saapuminen
Paikalle voi saapua perjantaina 21.9. illalla tai lauantaina 22.9. ennen klo 9. Ohjelma alkaa lauantaiaamuna. Sunnuntaina 23.9. ohjelma päättyy iltapäivällä.


Ohjelmasta

Ohjelmassa on tiedossa muun muassa lajiesittelyitä, koiran hyvinvointia, koulutuksen aloittaneille tutustumista yhdistyksen toimintaan ja koulutuksessa pidempään olleille ympäristötestin harjoittelua. Tarkka ohjelma  aikatauluineen julkaistaan ja lähetetään ilmoittautuneille ennen leiriä.


Osallistumismaksut
Leiristä lähetetään ilmoittautuneille erillinen lasku ennen leiriä.

yhdistyksen jäsenet: aikuiset 60e/hlö, lapset alle 15 v. 10 e/hlö
muut: aikuiset 80 e/hlö, lapset alle 15 v. 15 e /hlö

Henkilöt, jotka eivät yövy leirikeskuksessa TAI yöpyvät omassa asuntovaunussa tai teltassa, saavat osallistua leirille puoleen hintaan.

Huomoitavaa? Kysymyksiä?

Ilmoittautumislomakkeen lopussa kysytään erityisesti huomioitavia seikkoja. Jos lomake tuottaa hankaluuksia tai sinulla on kysyttävää, käännythän järjestösihteeri Tiina Vanhasen puoleen Facebookissa (Tiina Koiratukena) tai sähköpostitse, info@koiratukena.fi

Ympäristötesti Joensuussa 12.6.2018 TÄYNNÄ

 

PÄIVITYS 29.5.2018 TESTI ON TÄYNNÄ

Joensuun keskustassa pidetään ympäristötesti tiistaina 12.6.2018 klo 15 alkaen. Koirakot testataan yksi kerrallaan, ja kellonajat sovitaan erikseen.

Ilmoittautumiset sähköpostitse viimeistään sunnuntaina 3.6.2018:  info@koiratukena.fi
Ilmoittautumiset kuitataan. Mukaan mahtuu rajallinen määrä koirakoita.

Mukaan voivat ilmoittautua vain yhdistyksen koulutuksessa olevat koirakot. Mukaan voivat ilmoittautua koirakot, joille kouluttaja on suositellut osallistumista, sekä ID-kortin uusijat. ID-kortit ovat voimassa kaksi vuotta, ja uusimisen edellytyksenä on ympäristötestin suorittaminen. Kun testi on suoritettu vuoden 2018 aikana, se on voimassa vuoden 2020 loppuun.

 

 

Kuuden uuden koirakon koulutus alkaa Ladies Kennel Clubin tuella

Ladies Kennel Clubin logo

Ladies Kennel Club ry on myöntänyt Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:lle 1500 euron lahjoituksen. Lahjoituksen turvin voidaan syksyllä aloittaa kuuden uuden koirakon kuulo- tai tukikoirakoulutus. Rahalla kustannetaan yhteistyökouluttajien palveluita uusille koirakoille syyskuun lopusta joulukuun loppuun. 

Nämä uudet asiakkaat olivat hakeneet yhdistyksen asiakkaiksi vuodelle 2018 ja haastateltu jo vuoden 2018 alussa. Heidät jouduttiin kuitenkin aluksi jättämään jonoon vuodelle 2019 resurssipulan takia. Heille on ilmoitettu koulutukseen valinnasta henkilökohtaisesti maanantaina 21. toukokuuta.

Tavallisesti yhdistyksen uusien asiakkaiden koulutus alkaa keväällä, ja myös tänä vuonna 12 uutta koirakkoa aloitti koulutuksen maaliskuussa Partaharjulla. Tälle vuodelle saimme kuitenkin ennätykselliset yli kaksikymmentä asiakashakemusta, ja jonoon jouduttiin jättämään monta koulutukseen sopivaa koirakkoa. Aloittamalla lisäryhmän syksyllä yhdistys pyrkii lyhentämään odotusaikoja ja purkamaan jonoa. Jonoon jää edelleen joitakin koirakoita, ja hakemuksia ensi vuodelle tulee myös jatkuvasti.

Yhdistyksen hallitus kiittääkin Ladies Kennel Clubia lisäryhmän mahdollistavasta lahjoituksesta. Ladies Kennel Club ry on vuodesta 1982 toiminut koirista kiinnostuneiden naisten hyväntekeväisyysyhdistys. Ladies Kennel Club järjestää esimerkiksi näyttelyitä, koirakävelyjä ja luentoja. Tuotoilla yhdistys on tukenut vuosien varrella erilaisia yhteiskunnallisesti merkittäviä kohteita, muun muassa Unicefia, Avustajakoirat ry:tä ja Tullin koirakoulua.