Kesätiedote 2017

Kesäterveiset Valkeasta talosta! Kesäkuu alkoi yhdistyksessämme iloisissa tunnelmissa! 1.6. alkaen tukikoirien käyttäjät ovat voineet mennä avustavien koiriensa kanssa julkisiin tiloihin. Tästä lisää alempana!

Seuraava kausitiedote tulee syksyllä. Muuten toimintaamme voi seurata nettisivuilta (www.koiratukena.fi) ja Facebook-seinältämme (Suomen kuulo- ja tukikoirat ry) sekä Instagramissa ja Twitterissä (molemmissa @koiratukena).

Haluatko tiedotteen jatkossa suoraan sähköpostiisi? Tilaa se täältä

Terveisin,
Järjestösihteeri Tiina
tiina@koiratukena.fi
Facebook: Tiina Koiratukena

Kuvassa tukikoiran liivi (SKTY)

Ajankohtaista

Tukikoirat 1.6. alkaen julkisiin tiloihin
Maa- ja metsätalousministeriön on uudistanut elintarvikehygieniaa koskevia asetuksia. Kesäkuun alusta alkaen tukikoirat saa tuoda ravintoloiden asiakastiloihin sekä ruokakauppoihin esteettä. Tämän ja yhdenvertaisuuslain nojalla jatkossa valmiit tukikoirat, joilla on ID-korttimme ja myöntämämme oikeus käyttää tukikoiran liiviä, saavat liikkua omistajiensa kanssa kuulokoirat. Lue lisää

Muutoksia taidontarkistukseen
Ympäristötestiä ollaan uudistamassa parin vuoden sisällä. Kokonaisuudistukseen kuuluu, että 22.5.2017 alkaen valmiin koiran taidontarkistusta ei tehdä läpi työuran, vaan vain kahdesti valmistumisen jälkeen. Lue lisää

Kuvat seinäkalenteriin 1.8. mennessä
Syksylle suunnitellaan julkaistavaksi seinäkalenteria! Kuulo- ja tukikoirakalenterissa 2018 halutaan joka kuukausi nostaa esiin eri koira, joka on ollut tai on yhdistyksemme piirissä koulutuksessa. Kuvat ja tekstit toivotaan 1.8. mennessä osoitteeseen: info@koiratukena.fi
Lue lisää

Syysleiri eli 2. koulutusviikonloppu 8.–10.9.
Syysleiriä pidetään viikonloppuna 8.–10.9. Kunkkulan Koirakeskuksessa Hartolassa, Itä-Hämeessä. Viikonloppu on sekä koulutuksessa oleville 2. koulutusviikonloppu että kaikille yhdistyksessä toimiville virkistävä leiriviikonloppu. Paikalle voi saapua perjantaina, ja varsinainen ohjelma alkaa vasta lauantaina.

Ilmoittautuminen aukeaa kesällä ohjelman varmistuttua. Ohjelmassa on ainakin ympäristötestin harjoittelua, koirien hyvinvointia ja kouluttamista koskevia luentoja ja rentoa yhdessäoloa. Kunkkulan Koirakeskus on nimensä mukaisesti koiraihmisille suunnattu leirikeskus, jonka ympäristössä on hyvä harjoitella eri lajeja.

Ilmoittautumisesta lähetetään erillinen tiedote.

Asiakkaiden matkakulujen harkinnanvarainen korvaus vuonna 2017
Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n hallituksen päätöksellä (22.5.2017) yhdistys voi harkinnanvaraisesti tukea asiakkaiden koulutuskäyntien matkakuluja vuonna 2017. Mahdollisiin matkakorvauksiin vaikuttavat yhdistyksen olemassa olevat resurssit. Matkakulut koskevat asiakkaan matkaa kouluttajan luo, tai toisin päin. Avustusta haetaan lomakkeella takautuvasti. Lue lisää

Tulevaa

Koiramessut  8.–10.12.2017 Helsingissä
Koiramessut järjestetään tänä vuonna kolmipäiväisinä, 8.–10.12.2017. Suomen kuulo- ja tukikoirat ry osallistuu messuille omalla tiskillään Kennelliiton hyötykoira-alueella. Paikka on Helsingin Messukeskus.

Mukana menossa on perjantaista sunnuntaihin ainakin järjestösihteeri Tiina, ja joukko vapaaehtoisia koirien kanssa tai ilman. Koirat voivat olla mitä vaan, valmiita tai koulutuksessa! Paikalla ollaan parin tunnin vuoroissa (Tiina lähes koko ajan). Vapaaehtoiset pääsevät maksutta alueelle osallistumispäivänä.

Laitathan päivät jo kalenteriisi! Lisätietoja tulossa lähempänä.

Menneitä

Helsinkiin uusi kouluttaja
Aloitimme keväällä yhteistyön Koirakoulu Kompassin Camilla Peuran kanssa. Peura kouluttaa tällä hetkellä kauttamme vain kuulokoiria, ja onkin jo aloittanut koulutuksen muutaman asiakkaamme kanssa.