Kesätiedote 2018

Kuvituskuva. Koiran pää, koira makoilee punatiilisellä lattialla auringonvalossa.

Kuva: Suomen kuulo- ja tukikoirat ry

Huh hellettä! Hikisen heinäkuun aikana toimistolla on ollut hiljaista, mutta pikku hiljaa alkaa taas syksyn tapahtumien suunnittelu. Tästäkin tiedotteesta kannattaa napata ainakin syysleiritietoa ja Koiramessujen ajankohta (15.–16. joulukuuta).

Mukavaa kesän jatkoa ja muistetaan pitää omasta ja koirien nesteytyksestä huolta!

Seuraava kausitiedote julkaistaan syksyllä. Muuten toimintaamme voi seurata nettisivuilta (www.koiratukena.fi)ja Facebook-seinältämme (Suomen kuulo- ja tukikoirat ry) sekä Instagramissa ja Twitterissä (molemmissa @koiratukena).

Tiedotteemme voi  tilata tai tilauksen perua omilla lomakkeillaan.

Kesäisin terveisin,

Järjestösihteeri Tiina
tiina@koiratukena.fi
Facebook: Tiina Koiratukena

 

Ajankohtaista

Seinäkalenterikuvat 1.8. mennessä

Vuodelle 2019 suunnitellaan taas seinäkalenteria. Kuvia nykyisistä, tulevista ja menneistä kuulo- ja tukikoirista sekä ääni- ja tukiapulaisista kerätään vielä muutama viikko! Kuvia toivotaan elokuuhun mennessä. Lue lisää

Kuuden uuden koirakon koulutus alkaa syksyllä

Ladies Kennel Club ry on myöntänyt Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:lle lahjoituksen, jonka turvin voidaan syksyllä aloittaa kuuden uuden koirakon kuulo- tai tukikoirakoulutus. Asiakkaiden koulutus alkaa syysleirillä 21.–23.9. Syysleirin yhteydessä siis poikkeuksellisesti järjestetään sekä 1. että 2. koulutusviikonloppu.

Suuren hakijamamäärän takia tänä vuonna jonoon jouduttiin jättämään monta koulutukseen sopivaa koirakkoa. Aloittamalla lisäryhmän syksyllä yhdistys pyrkii lyhentämään odotusaikoja ja purkamaan jonoa.  Lue lisää

Syysleirin ilmoittautuminen käy kuumana

Syysleiri pidetään Pitkäjärven vapaa-ajankeskuksessa Kokemäellä 21.–23.9. Ohjelmassa on muun muassa lajiesittelyitä, koiran hyvinvointia ja leiriolympialaiset. Samalla viikonloppu on koulutusviikonloppu sekä nyt aloittaville asiakkaille että jo ainakin puoli vuotta koulutuksessa olleille. Koulutusviikonloppuihin tulevat ovat ilmoittautumisessa etusijalla.

Ilmoittautuminen avautui kesäkuun puolivälissä. Muut kuin koulutusviikonloppulaisten kiintiöpaikat täyttyivät hetkessä. Ilmoittautumistilanne kuitenkin elää elokuun loppuun saakka. Peruutuspaikoille voi vielä ilmoittautua, vaikkei kuuluisikaan etusijalla olevaan joukkoon.

Jos olet aloittamassa koulutuksen syksyllä tai tämä on 2. koulutusviikonloppusi, muistathan ilmoittautua!
Lue lisää

Yhdistykselle FM-laite, käytössä syysleirillä

Olemme yhteistyökumppaneidemme tuella hankkineet kuulon apuvälineen, FM-laitteen. Laite on yhdistettävissä myös induktiosilmukkaan. Laitteeseen kuuluvat lähetin ja kuusi vastaanotinta, ja se toimii radiotaajuuksilla.

Luennon tai työpajan puhuja puhuu lähettimeen. Vastaanottimet ovat kuuntelijoilla. He voivat yhdistää vastaanottimeen kotoaan tuomansa kuulokkeet, jolloin puhujan ääni tulee vastaanottajalle selkeämpänä. Jos vastaanottajan kuulokojeessa on T-asetus, hän voi yhdistää vastaanottajaan sen kanssa tulevan, kaulaan laitettavan induktiosilmukan. Vastaanottimet ja lähetin ovat pieniä ja kannettavia, joten niitä voi käyttää myös maastossa.

Laite on käytössä yhdistyksen syysleirillä. Jos olet tulossa ja haluat käyttää laitetta, ilmoitathan siitä yhdistykselle. Näin varmistamme, että laitteisto on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Jos sinulla on oma FM-vastaanotin, voit myös tuoda sen mukanasi ja käyttää sitä kanssamme samalla radiotaajuudella. HUOM! Omat kuulokkeet mukaan!
Lue lisää

Yhdistys täyttää 25 vuotta

Suomen kuulo- ja tukikoirat ry viettää 25-vuotisjuhlaansa tänä vuonna! Seuraava Kuulo- ja tukikoiralehden numero 2/2018 on juhlanumero. Siinä julkaisemme kuvia, juttuja ja muisteluja vuosien varrelta. Onko sinulla tarinoita, joita haluaisit jakaa seuraavassa lehdessä? Ne voivat olla toiminnan alkuvuosilta tai lähempääkin. Ota yhteyttä: info@koiratukena.fi
Lue lisää

Tulevaa

Mukana Koiramessuilla 15.–16.12. Helsingissä

Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:llä on tuttuun tapaan taas omalla tiskillään Koiramessuilla Helsingin Messukeskuksessa 15.–16. joulukuuta. Tiskimme on Suomen Kennelliiton järjestämällä Hyötykoira-alueella. Alueella toimintaansa ovat aiempina vuosina esitelleet hyötykoiratoimijat aina tullista opaskoiriin.

Tiskillä jaamme esitteitä ja lehtiä ja kerromme toiminnastamme. Messut kestävät viikonlopun, ja sekä lauantaina että sunnuntaina myös esittelemme pienen tietoiskun toiminnastamme Hyötykoira-alueen lavalla.

Tiskillemme toimintaa esittelemään toivotaan taas asiakkaitamme valmiiden tai koulutuksessa olevien kuulo- tai tukikoirien kanssa. Tiskille jaetaan noin puolentoista tunnin vuorot, jotta koirat eivät väsy liikaa. Asiakkaat voivat vuoronsa ulkopuolella liikkua messuilla vapaasti. Lähtökohtaisesti kaikki kiinnostuneet pääsevät mukaan!

Lisätietoa messuista ja mukaan ilmoittautumisesta tulee lähempänä. Kannattaa laittaa päivät jo nyt kalenteriin!

Menneitä

Treenitasku verkkokaupassa!

Verkkokauppaamme on tullut yhdistyksen logolla varustettuja treenitaskuja! Hinta 35 e/jäsenet, 39 e/muut  + toimituskulut. Ostamalla verkkokauppamme tuotteita tuet toimintaamme. Lue lisää

Lehti 1/2018 postitettu

Tämän vuoden ensimmäinen Kuulo- ja tukikoiralehti on postitettu asiakkaille, jäsenille ja yhteistyökumppaneille. Jos et ole saanut omaa kappalettasi postitse, otathan yhdistykseen yhteyttä: info@koiratukena.fi

Lehdessä muun muassa käydään Eläinystäväni-messuilla, opitaan lapsen ja koiran yhteiseloa ja tehdään itse treeninameja.

Mediassa

Tälle palstalle keräämme hiljattain ilmestyneitä kuulo- ja tukikoira-aiheisia juttuja mediasta. Olitko paikallislehdessä? Kerro siitä! info@koiratukena.fi