Kevättiedote 2018

Taas on aika kausitiedotteen!

Ei turhaan ole suomen kielessä ilmaisua “kevättalvi”. On meillä hanget korkeat nietokset, mutta kalenterin mukaan on aika lähettää kevättiedote. Tuumasta siis toimeen!

Kausitiedotteemme on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä sähköinen uutiskirje, jossa tiivistämme yhdistyksen kulumiset tiukaksi paketiksi.

Seuraava kausitiedote julkaistaan kesällä. Muuten toimintaamme voi seurata nettisivuilta (www.koiratukena.fi) ja Facebook-seinältämme (Suomen kuulo- ja tukikoirat ry) sekä Instagramissa ja Twitterissä (molemmissa @koiratukena).

Tiedotteemme voi  tilata tai tilauksen perua omilla lomakkeillaan.

Järjestösihteeri Tiina
tiina@koiratukena.fi
Facebook: Tiina Koiratukena

 Kuvassa taustalla ruskea seinä, maassa lunta. Seinän edessä seisoo ihminen tummissa vaatteissa, hänestä näkyy jalat ja osa torsoa. Vieressä seisoo vaaleanruskea koira, joka katsoo ylös kohti ihmistä. Koiralla on vihreät liivit.
Kuva: Melina Mattila

Ajankohtaista

Jäsenmaksun eräpäivä 14.4.

Jäsenmaksu vuodelle 2018 maksetaan yhdistyksen tilille 14.4.2018 mennessä
Nordea IBAN FI15 2044 1800 0157 88
BIC NDEAFIHH
Viestikenttään: jäsenmaksu 2018, Jäsenen Nimi

Kannatusjäsen                  25 e
Varsinainen jäsen             20 e
Perhejäsen*                       5 e

*perhejäsen: samassa osoitteessa asuu varsinainen jäsen tai kannatusjäsen

Uusille jäsenille liittymislahjaksi seinäkalenteri 2018

Etkö vielä ole jäsen, mutta haluaisit liittyä? Täytäthän lomakkeen
Huhtikuun alusta alkaen uudet jäsenet saavat liittymislahjaksi yhdistyksen vuoden 2018 kalenterin! Kalenteria jaetaan uusille asiakkaille ja myydään verkkokaupassamme niin kauan kuin kalentereita riittää.

Jutut ja kuvat kevätkauden lehteen viimeistään 6.5.

Kiinnostaisiko sinua lehteen kirjoittaminen? Onko sinulla ja koirallasi vaikka harrastus, josta haluaisit kirjoittaa? Tai haluaisitko jakaa kokemuksiasi? Teksti voi olla julkaistu myös aiemmin vaikka omassa blogissasi. Myös esimerkiksi valokuvat, piirrokset, koiranruokareseptit, sarjakuvat, ynnä muut ovat tervetulleita. Lue lisää

Mitä teillä harrastetaan?

Valtakunnallisen koiranpäivän 24.4. teema on tänä vuonna harrastaminen. Mitäs kaikkea asiakkaamme harrastavat koiriensa kanssa? Lyhyitä tekstejä kerätään verkkosivuille ja lehteen!

Lue lisää

Tulevaa

Kiva Koirakansalainen osaksi testausta

Valmistuakseen kuulo- tai tukikoiriksi Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n kautta koiran täytyy läpäistä yhdistyksen ympäristötesti. Nykyistä testiä ollaan nyt uudistamassa, ja uudistettu testi tulee käyttöön vuonna 2019. Vielä vuoden 2018 ajan käytössä on nykyinen testi.

Yhdistyksen asiakkaaksi pääsyn vaatimuksiin lisätään vuodesta 2020 alkaen Kiva Koirakansalainen -testin suorittaminen.

Vuonna 2019 eletään käytöstestauksen siirtymävaihetta. Vuonna 2019 koulutuksessa olevat koirat – niin aiemmin aloittaneet kuin vuonna 2019 aloittavat – suorittavat sekä Kivan Koirakansalaisen että yhdistyksen oman testin  ennen valmistumista. Testin voi suorittaa myös ennen vuotta 2019.

Lue lisää

Syysleiri 21.-23.9.2018

Yhdistyksen vuoden 2018 syysleiri pidetään 21.-23.9. Paikkaa etsitään ja tietoja päivitetään verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan asian edetessä. Leirille ovat tervetulleita kaikki yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneet. Samalla se on kuulo- tai tukikoiran koulutukseen kuuluva 2. koulutusviikonloppu. Niille, joilla syysleiri liittyy koulutukseen tai koulutukseen hakemiseen, lähetetään sähköpostitse erillisiä tiedotteita järjestelyjen edetessä.

Seinäkalenteria kootaan taas

Vuodelle 2019 suunnitellaan taas seinäkalenteria. Kuvia nykyisistä, tulevista ja menneistä kuulo- ja tukikoirista sekä ääni- ja tukiapulaisista kannattaa ruveta jo keräämään! Kuvia toivotaan elokuuhun mennessä. Lue lisää

Menneitä

Asiakasvalinnat 2018

Vuodelle 2018 saimme ennätyksellisen paljon asiakashakemuksia kuulo- tai tukikoiran koulutukseen – yli 20. Mukana oli paljon mahtavia koiria ja motivoituneita ihmisiä. Resurssien puitteissa uusiksi asiakkaiksi voitiin ottaan 12 uutta koirakkoa. Monia koirakoita jouduimme jättämään jonoon ensi vuodelle.

Uusien asiakkaiden koulutus alkoi tuttuun tapaan koulutusviikonlopulla 9.–11.3., nyt Partaharjun toimintakeskuksessa.

Naksutin verkkokaupassa

Verkkokauppaamme on tullut yhdistyksen logolla varustettuja naksuttimia! Naksuttimella annat koiralle palautetta nopeasti ja napakasti. Hinta 6 e + toimituskulut. Ostamalla verkkokauppamme tuotteita tuet toimintaamme. Lue lisää

Vuosikokouksessa 25.2. valittiin uusi hallitus

Vuoden 2018 hallitus jatkaa lähes samalla kokoonpanolla kuin viime vuonna. Uutena kasvona hallituksessa aloitti Outi Siirtola. Lue lisää

Mediassa

Tälle palstalle keräämme hiljattain ilmestyneitä kuulo- ja tukikoira-aiheisia juttuja mediasta. Olitko paikallislehdessä? Kerro siitä! info@koiratukena.fi

Loppukevennys

Tulipa kevättiedotteeseen taas monta asiaa ja kalenteriin laitettavaa päivämäärää! Mallia kalenteriin merkkailuun voi ottaa Fingerporista. Tai sitten ei.
Fingerpori 28.3. (Helsingin Sanomat)