Kuuden uuden koirakon koulutus alkaa Ladies Kennel Clubin tuella

Ladies Kennel Clubin logo

Ladies Kennel Club ry on myöntänyt Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:lle 1500 euron lahjoituksen. Lahjoituksen turvin voidaan syksyllä aloittaa kuuden uuden koirakon kuulo- tai tukikoirakoulutus. Rahalla kustannetaan yhteistyökouluttajien palveluita uusille koirakoille syyskuun lopusta joulukuun loppuun. 

Nämä uudet asiakkaat olivat hakeneet yhdistyksen asiakkaiksi vuodelle 2018 ja haastateltu jo vuoden 2018 alussa. Heidät jouduttiin kuitenkin aluksi jättämään jonoon vuodelle 2019 resurssipulan takia. Heille on ilmoitettu koulutukseen valinnasta henkilökohtaisesti maanantaina 21. toukokuuta.

Tavallisesti yhdistyksen uusien asiakkaiden koulutus alkaa keväällä, ja myös tänä vuonna 12 uutta koirakkoa aloitti koulutuksen maaliskuussa Partaharjulla. Tälle vuodelle saimme kuitenkin ennätykselliset yli kaksikymmentä asiakashakemusta, ja jonoon jouduttiin jättämään monta koulutukseen sopivaa koirakkoa. Aloittamalla lisäryhmän syksyllä yhdistys pyrkii lyhentämään odotusaikoja ja purkamaan jonoa. Jonoon jää edelleen joitakin koirakoita, ja hakemuksia ensi vuodelle tulee myös jatkuvasti.

Yhdistyksen hallitus kiittääkin Ladies Kennel Clubia lisäryhmän mahdollistavasta lahjoituksesta. Ladies Kennel Club ry on vuodesta 1982 toiminut koirista kiinnostuneiden naisten hyväntekeväisyysyhdistys. Ladies Kennel Club järjestää esimerkiksi näyttelyitä, koirakävelyjä ja luentoja. Tuotoilla yhdistys on tukenut vuosien varrella erilaisia yhteiskunnallisesti merkittäviä kohteita, muun muassa Unicefia, Avustajakoirat ry:tä ja Tullin koirakoulua.