Merkit ja liivit uudistuneet

Suomen kuulo- ja tukikoirat ry on uudistanut koirien liivejä ja merkkejä. Vanhoja liivejä ja merkkejä voi edelleen käyttää. Uusille, valmistuville kuulo- ja tukikoirille tilataan yhdistyksen kautta jatkossa vain uutta liivimallia.

Uudet työliivit

Liivit ovat edelleen vihreät ja kankaiset. Yhdistys tilaa ne koiran mittojen mukaan. Liivit maksavat koiran omistajalle 25–30 euroa/kpl. Liiveissä on asianmukainen teksti ”KUULOKOIRA”, ”TUKIKOIRA” tai ”KOULUTUKSESSA” sekä alla teksti ”ÄLÄ KOSKE”.

Kuvassa uudet liivit uudella merkillä ovat kuulokoiran päällä. Liivit tehdään aina mittojen mukaan yksilöllisesti. Siksi niissä on koirakohtaisia eroja. Vihreä kangas ja tekstit ovat kuitenkin aina samat.

midasliivi2

 

 

 

 

 

 

 

Uudet merkit

kuulokoiran-merkki

Myös yhdistyksen viralliset kuulo- ja tukikoiran merkit ovat uudistuneet. Uusi kuulokoiramerkki on kuvassa vasemmalla. Myös vanhat merkit käyvät edelleen, ja ne voi siirtää uusiin liiveihin tai valjaisiin.

Ne ovat aiempaa pienempiä, läpimitaltaan 6 cm. Merkeissä koira katsoo taaksepäin, kohti liivejä käyttävän koiran häntää. Merkkejä toimitetaan siis liivejä kohti aina kaksi, yksi katsomaan yhteen, yksi toiseen suuntaan.

Vanhoille kuulo kuulo- tai tukikoirille uudet merkit maksavat 2e/kpl, eli yhteensä 4e/liivit. Vastavalmistuneille kuulo- ja tukikoirille annetaan yhdet merkit maksutta.

 

Koulutusliivit

Koulutusliivejä annetaan edelleen maksutta lainaan. Kuvassa ovat uudentyyppiset koulutusliivit. Lainaan annetaan myös vanhoja koulutusliivejä, joita on useampaa eri mallia. Jos yhdistyksellä ei ole koulutuksessa olevalle koiralle sopivan kokoisia liivejä, tilataan yhdistykselle uudet koulutusliivit koiran mittojen mukaan.

Ylempänä  kuvatun koiran työliivit on tehty näiden kuvaan merkittyjen mittojen mukaan.

midaksen-liivien-mitat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Muut valjaat

Vaihtoehtoisesti voi käyttää valjaita, joihin yhdistyksen viralliset merkit on kiinnitetty. Valjaiden tulisi olla vihreät tai tummat. Valjaat voi tilata itse. Ehdotamme kahta valjastyyppiä ja toimittajaa:

JuliusK9 IDC power-valjaat. Sopii useimmille, hyvin kokovaihtoehtoja, erittäin kestävät, käsikahvaominaisuus sekä mahdollisuus hankkia muita lisäosia. Vihreä väri. Liittymällä PetPostin virkakoiraklubiin saa alennuksia (http://www.petpost.fi). Valjaisiin voi itse ommella merkit ja PetPostista voi tilata tekstitarran sanoilla KUULOKOIRA tai TUKIKOIRA.
julius

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arja Vänttisen tekemät nahkavaljaat. Tehdään mittojen mukaan, yhteys suoraan Vänttiseen. Valjaiden väri on tummanvihreä. Arja ymmärtää jos asiakas tilaa vaan sanalla ”kuulokoiravaljaat” tai ”tukikoiravaljaat” ja mainitsee yhdistyksen. Arjan yhteystiedot saa yhdistykseltä. Esimerkkikuvassa alla on kahdet Arjan Vänttisen tekemät valjaat, joissa on vanhat, isommat merkit.

valjaat

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisäys 11.11.:
Myös vanhanmallisia työliivejä on mahdollista halutessaan tilata itse. Liivejä ompelevan henkilön yhteystiedot saa yhdistykseltä.

Lisätietoja:

info@koiratukena.fi
puh. 040-5007 347 (ma klo 13–16, to klo 10–13 sekä sovitusti)