Muutoksia taidontarkistukseen

Kuulo- tai tukikoiraksi valmistuakseen koiran tulee suorittaa ympäristötesti. Testissä tarkastellaan sen käytöstä julkisilla paikoilla.

Aiemmin valmiin kuulo- tai tukikoiran on täytynyt suorittaa ympäristötesti uudestaan, eli niin sanottu taidontarkistus, kahden vuoden välein koko työuransa. Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n hallituksen kokouksessa 22.5. päätettiin, että jatkossa koiran on suoritettava valmistumisen jälkeen vähintään kaksi taidontarkistusta vähintään joka toinen vuosi. Toisen tarkastuksen jälkeen ID-kortti on voimassa toistaiseksi. 

Käytännössä koira siis suorittaa ympäristötestin ja valmistuu. Sitten se suorittaa testin taidontarkistuksena kahdesti, kahden vuoden välein. Toisen taidontarkistuksen jälkeen testiin ei enää tarvitse tulla. Omistaja saa koiran ID-korttiin kuitenkin vain kahden vuoden tarran. Kahden vuoden päästä omistajaa lähestytään, ellei muuta kontaktia ole ollut. Jos koira on edelleen työkäytössä, omistajalle lähetetään uusi, kaksi vuotta voimassa oleva tarra ilman lisätestausta.

Mahdolliset tiedustelut aiheesta:

Järjestösihteeri Tiina Vanhanen, tiina@koiratukena.fi

kuulokoira SKTY Minna Tallberg 1