Talvitiedote 2016

googleenlogoVuosi 2016 päättyy aivan näillä hetkillä. Tässä kootusti Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n menneen syksyn kuulumisia ja uuden vuoden uutisiakin!

Seuraava tiedote tulee keväällä. Muuten toimintaamme voi seurata nettisivuilta (www.koiratukena.fi) ja Facebook-seinältämme (Suomen kuulo- ja tukikoirat ry) sekä Instagramissa ja Twitterissä (molemmissa @koiratukena).


Ajankohtaista

RAY:lta avustusehdotus
Raha-automaattiyhdistys (RAY) ehdottaa sosiaali- ja terveysministeriölle, että Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:tä tuettaisiin ensi vuonna 41 900 eurolla. Tukisumma olisi siis sama, jota tänä vuonna anoimme. Tuella muun muassa kustannetaan kouluttajien palkkioita. Vuonna 2017 tällä tuella myös kasvattaa järjestösihteeri Tiinan työaikaa puolipäivätyöstä 80-prosenttiseen työaikaan. Näin halutaan muun muassa parantaa asiakaspalvelua.

Jatkossa tukea haetaan STEA:lta
Tämä oli RAY:n viimeinen avustusehdotus. 1.1.2017 RAY:n avustustoiminta siirtyy sosiaali- ja terveysministeriön yhteyteen perustettavaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukseen (STEA). Samalla RAY:n toiminta päättyy ja siirtyy uudistuneeseen Veikkaukseen.
www.stea.fi

Liivien ja tunnisteiden käytöstä rally-toko-kisoissa
Suomen Palveluskoiraliiton hallitus on tarkensi marraskuussa päätöstään hyötykoirien liivien ja tunnisteiden käytöstä rally-toko-kisoissa. Nyt sekä kuulokoirat että kaikki tukikoirat, joilla on Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n ID-kortti, voivat saada mahdollisuuden kisata liivit tai tunnisteet päällä. Kilpailun tuomari voi myöntää poikkeusluvan kuulo- tai tukikoiralle liivin tai tunnisteen käytölle, kun osallistuja esittää todistuksen (ID-kortti) tuomarille.

Olethan muistanut maksaa jäsenmaksun?
Vuoden 2016 jäsenmaksusta lähti jäsenille kirje kesällä. Nyt loppuvuodesta olemme tarkistelleet tiliä. Suurin osa jäsenmaksuista on maksettu, ja muutamille unohtaneille on lähetetty muistutusviestit. Suurkiitos kaikille jäsenillemme! Näin pienelle yhdistykselle myös jäsenmaksut ovat merkittävä tulonlähde. Jäsenmaksuilla rahoitetaan esimerkiksi Kuulo- ja tukikoiralehteä.

 

Tulevaa

Uusia asiakkaita valitaan tammikuussa
Vuonna 2017 alkavaan koulutukseen on tullut runsaasti hakemuksia. Yhdistyksen hallitus päättää asiakasvalinnoista kokouksessaan 30.1.2017 hakemusten ja haastattelujen perusteella.Uusiksi asiakkaiksi hakeneiden haastatteluja järjestetään tammikuun aikana. Aikatauluista sovitaan parasta aikaa haastateltavien kanssa.

Vuosikokous helmikuussa
Vuosikokous pidetään 26.2.2017. Kutsu tulee lähempänä ajankohtaa. Pistäthän päivän kalenteriisi jo nyt!

Koulutusviikonloppu Kokemäellä 11.–12.3.2017
Koulutusviikonloppu on suunnattu koulutuksessa aloittaville ja niille, joille se on vielä suorittamatta. Asianosaisiin ollaan yhteydessä lähempänä.


Menneitä

Työntekijämuutos
Yhdistyksen järjestösihteeri Petri lähti syksyllä opiskelemaan, ja tilalle saapui Tiina Vanhanen. Tiinan tavoittaa Petrin vanhasta numerosta 040 5007 347, osoitteesta tiina@koiratukena.fi ja Facebookista nimimerkillä Tiina Koiratukena.

Koiramessut 2016
Osallistuimme koiramessuille 10. ja 11.12. Helsingin Messukeskuksessa. Lämmin kiitos vielä vapaaehtoisillemme, jotka edustivat yhdistystämme! Messukävijät saattoivat tutustua toimintaamme ja joihinkin kuulo- ja tukikoiriin tiskillämme hyötykoirien alueella. Lisäksi esittelimme molempina päivinä toimintaamme tietoiskuissa hyötykoiralavalla.

Vuoden Koirakko ja Vuoden vapaaehtoinen valittu
Suomen kuulo- ja tukikoirat ry palkitsi kuulo- ja tukikoirien asiaa edistäneitä ihmisiä sekä yhtä koiraa lauantaina 10.12. Koiramessuilla Helsingin Pasilassa. Yhdistyksen hallitus valitsi yhdistyksen Vuoden vapaaehtoiseksi Tuulia Sundgrenin ja Vuoden koirakoksi Timo Heinon ja tämän kuulokoiran Midaksen. Tuulia on tehnyt vuosia vapaaehtoistöitä yhdistyksen hyväksi. Timo on tehnyt kuulokoiria tunnetuksi antamalla aiheesta haastatteluja erityisesti kuluneena vuonna ja kirjoittamalla blogia elämästään kuulokoira Midaksen kanssa.Palkitut saivat Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n kunniakirjojen lisäksi Hau-Hau Championin tarjoamat tuotekassit.

Ympäristötestejä oli loka- ja marraskuussa 2016
Ympäristötestausta järjestettiin lokakuussa Helsingissä ja marraskuussa Joensuussa. Molempiin testeihin osallistui useita koirakoita. Joensuussa aloittivat yhdistyksen uudet vapaaehtoiset testaajat. Lämmin kiitos kaikille vapaaehtoisille testaajillemme!

Kuulo- ja tukikoirapäivä jouduttiin perumaan
Kuulo- ja tukikoirapäivää ei yllättävästä ja pakottavasta syystä voitukaan järjestää 6.11.2016. Yhdistyksen hallituksen päätöksellä siirrämme Kuulo- ja tukikoirapäivä peruttiin tältä vuodelta. Seuraavan kerran se pyritään järjestämään syksyllä 2017.

Syyskuussa leireiltiin Hyvärilässä
Syysleiri pidettiin Hyvärilässä, Pohjois-Karjalan Numeksessa 9.–11.9.2016. Leiri oli osalle osallistujista koulutukseen kuuluva toinen koulutusviikonloppu. Leirillä kuultiin luennoitsija Sari Laukkasen luento aiheesta ”henkinen valmennus koiran koulutuksen tukena”, kokeiltiin verijälkeä ja pidettiin leiriolympialaiset.

 

Järjestösihteerin uudenvuoden tervehdys

Tässäpä nämä loppuvuoden kuulumiset. Kulunut syksy on ollut minulle itselleni ammatillisesti kiinnostava, opettavainen ja haastavakin. Olen tutustunut itselleni aivan uuteen koirien maailmaan, ja tiedän saavani oppia jatkossakin lisää. On ihanaa tietää, että maanantaina 2. tammikuuta alkaa uusi vuosi 2017 tässä Valkean talon ”koiratoimistossa”.

Lämmin kiitos teille kaikille tästä syksystä! Kiitos hallitukselle, koirakoille, jäsenille, vapaaehtoisille, kouluttajille, tutuille ja tuntemattomille!

Hyvää Uutta Vuotta 2017!

Tiina