Talvitiedote 2017

Kausitiedotteemme on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä sähköinen uutiskirje, jossa tiivistämme yhdistyksen kulumiset tiukaksi paketiksi. Haluatko saada tiedotteen sähköpostiisi? Tiedotteemme voi  tilata tai tilauksen perua omilla lomakkeillaan.

Seuraava kausitiedote tulee keväällä. Muuten toimintaamme voi seurata Facebook-seinältämme (Suomen kuulo- ja tukikoirat ry) sekä Instagramissa ja Twitterissä (molemmissa @koiratukena).

Hyvää joulunaikaa toivottaen,
Järjestösihteeri Tiina
tiina@koiratukena.fi
Facebook: Tiina Koiratukena
Teksti jatkuu kuvan alla.

Kuvituskuva. Kaksi mustaa labradorinnoutajaa juoksee lumessa.

Kuva: Minna Tallberg

 

Ajankohtaista

Vastaathan toimintakyselyyn 2017 viimeistään 14.1.

Vuodenvaihde on sekä menneeseen vuoteen että tulevaan katsomisen aikaa. Yhdistyksemme perustavoiteita ovat kuulo- ja tukikoirien koulutus ja  koirien käyttäjien tukeminen. Näin vuodevaihteessa haluamme tietää, kuinka vuosi 2017 on sujunut – niin asiakkaiden, vapaaehtoisten ja kouluttajien kokemusten pohjalta, kuin tilastojemme valossa.

Siksi julkaisemme nyt toimintakyselyn koskien vuotta 2017. Siihen voi vastata viimeistään 14. tammikuuta. Vastaukset ovat meille todella arvokkaita.

Lue kyselystä lisää

Ympäristötesti Helsingissä 14.1.2018

Helsingin keskustassa pidetään ympäristötesti sunnuntaina 14.1.2018. Kellonajat sovitaan erikseen. Mukaan voivat ilmoittautua uudet koirakot, joille kouluttaja on suositellut osallistumista, sekä ID-kortin uusijat. ID-kortit ovat voimassa kaksi vuotta, ja uusimisen edellytyksenä on ympäristötestin suorittaminen. Kun testi on suoritettu vuoden 2018 aikana, se on voimassa vuoden 2020 loppuun.

Mukaan mahtuu rajallinen määrä koirakoita.Ilmoittautumiset kuitataan. Ilmoittautumiset sähköpostitse viimeistään sunnuntaina 31.12.2017:  info@koiratukena.fi

Ympäristötestin kuvaus 
(nimellä “Kuulokoiran käyttäytymiskoe”, koskee myös tukikoiria)

Kuulo- ja tukikoiralehti 2/2017 myös verkossa

Kuulo- ja tukikoiralehti 2/2017 ilmestyi lokakuun lopulla. Tässä vuoden toisessa ja viimeisessä numerossa muun muassa käydään hukkahajuilla, pohditaan luopumisen ja luovuttamisen eroa ja katsotaan yhdistyksen rotutilastoihin.

Lehti postitetaan aina yhdistyksen jäsenille, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Se julkaistaan viiveellä myös verkkoversiona:
Kuulo- ja tukikoiralehti 2/2017

Lehti toteutetaan pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Olisiko sinulla ideoita seuraavaan, keväällä 2018 ilmestyvään numeroon? Lähetä viestiä!
info@koiratukena.fi

Tulevaa

Asiakashakemukset vuodelle 2018

Yhdistyksen hallitus päätti kokouksessaan keskiviikkona 13.12. siitä, mitkä vuodelle 2018 koulutukseen hakeneet koirakot haastatellaan tammikuun aikana. Lisäksi muutamia jo haastateltuja koirakoita hyväksyttiin koulutukseen. Kaikille hakemuksensa lähettäneille on lähetetty sähköpostia.

Hallitus tekee asiakasvalinnat tammi-helmikuun vaihteessa. Uusien asiakkaiden ensimmäinen koulutusviikonloppu on 9.–11.3. Partaharjun toimintakeskuksessa Pieksämäellä.

Menneitä

Koiramessuilla oltiin isolla porukalla

Koiramessut pidettiin taas joulukuun alussa Helsingin Messukeskuksessa. Tänä vuonna messut olivat kolmipäiväiset, ja siis aiempaa pidemmät .Kuten poikkeuksellisen pitkille messuille sopii, pisteellämme oli erityisen monta edustajaa, niin ihmisiä kuin koiriakin.
Lue lisää yhdistyksen blogista

Vuoden koirakko ja Vuoden vapaaehtoinen julkistettu

Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n Vuoden koirakko ja Vuoden vapaaehtoinen julistettiin Kuulo- ja tukikoirapäivässä 28.10.! Vuoden koirakoksi julistettiin Tea Mattila-Kähkölä ja kuulokoiraoppilas, lancashirenkarjakoira Bertta. Vuoden vapaaehtoiseksi julistettiin Jasmin Pyykkö.
Lue lisää

Kuulo- ja tukikoirapäivän tunnelmia

Kuulo- ja tukikoirapäivää vietettiin 28.10. Valkeassa talossa mukavissa tunnelmissa. Tässä Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n järjestämässä tilaisuudessa kerättiin varoja yhdistykselle ja kuultiin kaksi Merja Hellemannin (ELT) luentoa. Lisäksi pidettiin arpajaiset ja julistettiin Vuoden koirakko ja Vuoden vapaaehtoinen.

Etkö päässyt paikalle? Tai haluaisitko muistella vähän?
Tässä kuvakooste!

Mediassa

Tälle uudelle palstalle keräämme hiljattain ilmestyneitä kuulo- ja tukikoira-aiheisia juttuja mediasta. Olitko paikallislehdessä? Laita meille viestiä! info@koiratukena.fi