Kysyttyä

UKK eli Usein kysytyt kysymykset

Etkö löydä listasta vastausta kysymykseesi? Lähetä meille sähköpostia! info@koiratukena.fi

Vaaditaanko asiakkaaksenne hakevalta tiettyä kuulon rajaa tai sairauden vaikeusastetta?

Emme ole asettaneet kuulo- tai tukikoirakoulutukseen tällaisia rajauksia. Hakemuksessa kysytään eri tavoin sitä, miten kuulokoira voisi auttaa elämässä. Kuulo- tai tukoira on toki apuväline, mutta mikään ulkopuolinen taho ei sitä myönnä, vaan koulutuksessa on asiakkaan oma koira. Siksi yhdistyksen hallitus, joka valitsee asiakkaat, arvioi hakemuksen perusteella kuulokoirakoulutuksen järkevyyttä ja luottaa asiakkaan sanaan ja omaan arvioon siitä, että kuulo- tai tukikoirasta olisi hyötyä.

Mitä eroa on “asiakkaalla”, “käyttäjällä” ja “koiran omistajalla”?
käyttäjä = se, jota koira auttaa
omistaja = koiran omistaja
asiakas = koulutuksessa oleva koiran tuleva käyttäjä tai koulutuksesta vastaava omainen

Toisinaan koiraa koulutetaan esimerkiksi lapselle, silloin omistaja ja ensisijaisessa koulutusvastuussa oleva on tietenkin aikuinen. Yleensä tietenkin käyttäjä ja omistaja ovat sama henkilö.

Voinko saada kauttanne koiran?

Emme välitä koiria. Asiakkaamme täytyy hankkia itse koira, jonka kanssa hän hakee koulutukseemme. Voimme kuitenkin antaa vinkkejä roduista ja muutenkin neuvoa koiran hankinnassa.

Koulutatteko psyykkisen tuen koiria?
Psyykkisen tuen koirat eivät kuulu yhdistyksemme koulutuksen piiriin. Yhdistyksemme kautta koulutetaan tukikoiria, jotka auttavat fyysisten sairauksien kanssa ja niillä on selkeitä, niille koulutettuja tehtäviä.

Mistä saatte rahoituksenne?
Toimimme pääasiassa Veikkauksen tuotoilla. Lisäksi meitä voi tukea jäsenmaksuin ja ostamalla tuotteitamme verkkokaupastamme.