UKK

UKK eli Usein kysytyt kysymykset

Etkö löydä listasta vastausta kysymykseesi? Lähetä meille sähköpostia! info@koiratukena.fi

Vaaditaanko asiakkaaksenne hakevalta tiettyä kuulon rajaa tai sairauden vaikeusastetta?
Emme ole asettaneet kuulo- tai tukikoirakoulutukseen tällaisia rajauksia. Hakemuksessa kysytään eri tavoin sitä, miten kuulokoira voisi auttaa elämässä. Mukaan voi liittää halutessaan esimerkiksi äänitestien tuloksia (sotu kannattaa poistaa, emme tarvitse sitä).

Kuulo- tai tukoira on toki apuväline, mutta mikään ulkopuolinen taho ei sitä myönnä, vaan koulutuksessa on asiakkaan oma koira. Siksi yhdistyksen hallitus, joka valitsee asiakkaat, arvioi hakemuksen perusteella kuulokoirakoulutuksen järkevyyttä ja luottaa asiakkaan sanaan ja omaan arvioon siitä, että kuulo- tai tukiirasta olisi hyötyä.

Mitä eroa on “asiakkaalla”, “käyttäjällä” ja “koiran omistajalla”?

käyttäjä = se, jota koira auttaa
omistaja = koiran omistaja
asiakas = koulutuksessa oleva koiran tuleva käyttäjä tai koulutuksesta vastaava omainen

Toisinaan koiraa koulutetaan esimerkiksi lapselle, silloin omistaja ja ensisijaisessa koulutusvastuussa oleva on tietenkin aikuinen. Yleensä tietenkin käyttäjä ja omistaja ovat sama henkilö.

Mistä saatte rahoituksenne?

Toimimme pääasiassa Veikkauksen tuotoilla. Lisäksi meitä voi tukea jäsenmaksuin ja ostamalla tuotteitamme verkkokaupastamme.