Koulutuksen aikana

Koulutustavoitteet

Kuulokoiralla tavoitteena on oppia ilmaisemaan kolme eri ääntä. Diabeetikon tukikoiran tavoite on ilmaista vähintään kolme todellista hypoglykemiaa kolmessa eri ympäristössä. Näitä työtehtävään liittyviä tehtäviä seurataan yhdessä kouluttajan kanssa. Kouluttaja ilmoittaa yhdistyksen hallitukselle edistymisestä. Yhdistyksellä on yhteistyökouluttajia ympäri Suomea. Ajankohtainen listaus 

Valmistuminen tukikoiraksi tai kuulokoiraksi edellyttää ympäristötestin (PDF) läpäisyn. Testejä järjestetään muutamia kertoja vuodessa eri paikkakunnilla. Valmistunut koira saa oikeuden käyttää merkkejämme ja ID-korttiamme. Merkkimme ovat rekisteröityjä ja suojattuja. Kortti on voimassa kaksi vuotta kerrallaan, ja sen uusiminen edellyttää ympäristötestin uutta läpäisyä eli onnistunutta taidontarkistusta. Uusittuaan korttinsa kahdesti koiran ei tarvitse enää osallistua näihin taidontarkistuksiin.


Kustannukset

Koulutukseen sisältyy kaksi pakollista kurssiviikonloppua, jotka järjestetään eri paikkakunnilla. Lisäksi yhdistyksen kouluttaja tapaa asiakasta 1-4 kertaa kuukaudessa, enintään puoli tuntia viikossa. Yhdistys kustantaa kouluttajan palkkiot pääasiassa Veikkauksen tuotoilla. 

Koulutuksesta syntyy asiakkaille kuitenkin joitakin kuluja.  Asiakas kustantaa itse matkansa kouluttajan luo tai kouluttajalle kotikäynneistä syntyvät matkakulut. Lisäksi asiakkaan maksettavaksi jäävät koulutusviikonloppujen osallistumismaksu (yhteensä n. 150-200€) ja valmistuneelle koiralle työliivit (koosta riippuen 25-30€).


Kesto

Koulutus alkaa keväisellä koulutusviikonlopulla. Yleensä koulutus kestää yhdestä kahteen vuotta. Vaihtelua on koiran ja tilanteen mukaan.